Bărbat băgat în arest preventiv după ce și-a înjungiat fratele cu un ciob de sticlă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost băgat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la violenţă în familie.

ambulanta spital judetean

Potrivit procurorilor suceveni, inculpatul și-ar fi înjunghiat fratele cu un ciob de sticlă cu lungimea de aproximativ 20 de centrimetri şi lăţimea de aproximativ 8 centimetri.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se arată că victima nu are un domiciliu stabil, face parte din mediul boschetarilor, trăieşte din mila publică pe raza municipiului Suceava şi are afecţiuni de natură psihică.

Totodată, bărbatul a avut un incident în urmă cu mai mulţi ani cu mama sa, aceasta solicitându-i să nu mai vină la domiciliul său situat pe raza oraşului Salcea.

Însă, în cursul zilei de luni, 29 iunie, bărbatul s-a deplasat la locuința mamei sale, unde s-a întâlnit și cu fratele său, Ioan-Sorin Bujorean, cu care a consumat băuturi alcoolice. În decursul timpului între cei doi au mai avut loc diverse altercaţii violente, iar luni s-a iscat un nou scandal.

„Din motive insuficient precizate până acum, persoana vătămată a pătruns în locuinţa mamei sale, în acelaşi imobil locuind şi inculpatul, şi a sustras diverse obiecte vestimentare aparţinând acestuia”, se menționează în comunicatul Parchetului.

Procurorii au explicat că Ioan-Sorin Bujorean credea că fratele său vrea să-l lovească, astfel a fugit din faţa lui, însă după parcurgerea unei mici distanţe s-a întors spre victimă, deşi a observat că aceasta nu îl urmăreşte ci fuge în direcţie opusă.

Astfel, Bujorean a luat hotărârea de a-și agresa fratele, pe care l-a urmărit în fugă pe o distanţă relativ mare, iar în momentul în care l-a ajuns, din spate, l-a înjunghiat cu un obiect tăietor – înţepător.

„Pe parcursul audierilor inculpatul a arătat că victima nu a exercitat nici un act de violenţă asupra sa, iar la momentul aplicării loviturii victima era cu spatele către el şi fugea”, a menționat sursa citată.

Cât privește concluzia medicului legist, se arată că viaţa victimei a fost pusă în primejdie. Fratele inculpatului a prezentat echimoză, excoriaţii, plagă tăiată toracică penetrantă pleuro pulmonar cu hemopneumotorax şi eschilă osoasă costală, leziuni ce s-au putut produce prin lovire cu corpuri sau mijloace contondente şi cu corp tăietor sau tăietor-despicător.

Aceste leziuni pot necesita un număr de 40-50 zile de îngrijiri medicale, se precizează în raportul medicului legist din cadrul S.M.L. Suceava.

Procurorii vor continua cercetările în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.


Intră acum și în grupul de