Opt focuri de armă trase la frontiera cu Ucraina pentru prinderea unor contrabandiști


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din Ucraina, a fost prins de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Rădăuţi – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei după ce a încercat, împreună cu alte persoane, să treacă fraudulos granița cu mai multe colete în care se aflau țigări de contrabandă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în cursul zilei de marți, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Rădăuţi – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune în vederea combaterii contrabandei cu ţigări.

colete tigari (1)

Cu această ocazie, polițiștii au observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior, transportând în spate colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit în vederea reţinerii persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale, însă acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au executat opt focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, a spus Poroch-Seriţan.

El a arătat că doar un tânăr de 18 ani, Vasilovici U., din Ucraina, a fost reținut, iar în urma verificării coletelor s-au descoperit 2.000 pachete ţigări, în valoare de 20.000 de lei.

„Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora”, a precizat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.


Intră acum și în grupul de