Cernăuţiul va candida la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2024. Primarul Karspuk deja a cerut sprijinul Sucevei pentru candidatură


Intră acum și în grupul de

Primarul Cernăuţiului, Alexei Kaspruk, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, că Cernăuţi va candida la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2024, că deja se lucrează la strategia pentru această competiţie şi a cerut sprijinul Sucevei pentru susţinere.

Kaspruk nechifor cernauti mariuta (6)
Alexei Kaspruk, primar Cernăuţi

Cei doi oficiali au discutat, vineri, şi despre susţinerea candidaturii Sucevei care participă la competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021.

Astfel, potrivit preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, după ce va fi constituit Consiliul Regional Cernăuţi cu noii deputaţi regionali rezultaţi în urma alegerilor recente va fi organizată o şedinţă comună cu Consiliul Judeţean Suceava la care vor participa şi reprezentanţii municipiilor Suceava şi Cernăuţi.

În cadrul acestei şedinţe urmează să fie acordat sprijinul reciproc, al regiunii Cernăuţi şi judeţului Suceava pentru competiţia privind titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 pentru Suceava şi în 2024 pentru Cernăuţi.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că această acţiune de câştigare a titlului de Capitală Culturală Europeană este mai mult decât o competiţie, fiind în principal o oportunitate pentru regiunea întreagă pentru dezvoltare în condiţiile în care se vor solicita, de la Suceava din partea Guvernului României, iar Cernăuţi din partea Guvernului Ucrainei, finanţări pentru modernizarea infrastructurii.

universitatea cernauti

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat de mai multe ori că municipiul Suceava în această competiţie nu are şanse de câştig.

El a spus că doar în cadrul unui concept privind Bucovina istorică, ceea ce înseamnă judeţele Suceava şi regiunea Cernăuţi, Suceava ca şi aplicant pentru acest proiect are cele mai mari şanse din România.

Primarul Ion Lungu a trecut prin Consiliul Local o strategie culturală pentru acest proiect care însă nu se baza pe conceptul Bucovinei istorice, fapt pe care Nechifor i l-a reproşat când acesta a prezentat strategia şi în CJ Suceava.

Ulterior, Ion Lungu a declarat că a ţinut cont de observaţiile lui Nechifor şi că a atras alături de Suceava şi un reprezentant din Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de