Sapte contrabandisti, somati cu focuri de arma la frontiera romano-ucraineana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii suceveni au depistat un grup format din 7 persoane care transportau ţigări de contrabandă din Ucraina în România. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan, marţi seară, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina în baza informaţiilor deţinute, au organizat şi desfăşurat o amplă acţiune pe linia combaterii contrabandei şi traficului cu ţigări.

„În apropierea frontierei de stat a fost descoperit un grup de persoane care transporta în spate colete voluminoase. Persoanele au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat somaţiile şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi vegetaţia abundentă. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reuşindu-se reţinerea a patru persoane şi anume: C. Petru, în vârstă de 24 de ani, U. Vasile în vârstă de 25 de ani, C. Constantin, în vârstă de 16 ani şi P. Ioan, de 21 de ani, toţi domiciliaţi în comuna Straja, judeţul Suceava” a precizat cms. Poroch.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de frontieră în zona respectivă au fost identificaţi şi ceilalţi membrii ai grupului şi anume: P. Daniel, în vârstă de 23 de ani, C. Gheorghe, de 20 de ani şi C. Adrian, în vârstă de 18 ani, de asemenea toţi domiciliaţi în localitatea Straja.

Asupra contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au descoperit 36 de baxuri de ţigări care conţineau 17.986 pachete marca „Doina” de provenienţă R. Moldova, în valoare de 107.916 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor 7 persoane, poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de