Zile de foc pentru pompierii suceveni. Arderile necontrolate fac zile fripte angajatilor ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

În ciuda numeroaselor semnale de alarmă trase şi a materialelor de presă publicate în care se explică pericolul pe care îl ridică curăţirea terenurilor agricole utilizând focul, gospodarilor din judeţul Suceava nu le pasă deloc.

Pompierii suceveni au fost nevoiţi să intervină în zeci de cazuri în ultimele 48 de ore pe raza întregului judeţ, existând permanent pericolul ca incendiile să se extindă şi la fondurile forestiere situate în apropierea miriştilor.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 11 intervenţii pentru stingerea terenurilor incendiate, pe suprafeţe care au însumat peste 42 de hectare.

Pe lângă acestea, duminică şi luni, au fost două zile pline de incidente nedorite, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava confruntându-se cu nu mai puţin de 32 de intervenţii, pe lângă pe lângă arderile necontrolate din localităţile Suceava, Siret, Cornu Luncii, Leucuşeşti, Dănila, Bilca, Pătrăuţi şi Preuteşti (în unele locaţii pompierii fiind chemaţi de mai multe ori), fiind înregistrate 9 intervenţii SMURD, 6 incendii în gospodării particulare, câte o misiune de monitorizare a râurilor Bistriţa şi Dorna, şi o consolidare de acoperiş la Grădiniţa cu program normal nr. 3 din Câmpulung Moldovenesc.

Ca şi când nu ar fi fost de ajuns angajaţii ISU se confruntă şi cu locuitori ai judeţului care nu găsesc alte metode de a se distra decât solicitând nefondat intervenţia pompierilor.

“Deşi tot efectivul inspectoratului şi toată tehnica de luptă era dispersată pe întreg teritoriul judeţului, intervenind la diferite misiuni, am avut, din nou, experienţa neplăcută a unei alarme false. Echipajele Gărzii de intervenţie Gura Humorului, cu două autospeciale şi opt subofiţeri, s-au deplasat spre un presupus incendiu la o fabrică cu profil de prelucrare a lemnului, din oraş. Ajunşi la locul semnalat au avut surpriza ca cele anunţate telefonic să nu se confirme şi, astfel, ieşirea pompierilor să fie inutilă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de