Cursurile in scolile din judetul Suceava sunt suspendate luni, dar cadrele didactice si personalul auxiliar vor veni la scoala


Intră acum și în grupul de

 

Un număr 822 unităţi şcolare din judeţul Suceava vor fi închise, luni, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a luat această hotărâre, de a suspenda cursurile pentru ziua de luni, deoarece se anunţă temperaturi foarte scăzute. Nu există în judeţ probleme cu alimentarea cu energie electrică sau cu circulaţia pe drumurile publice, însă codul galben sub a cărui incidenţă se află şi judeţul nostru este posibil să fie prelungit până mâine. Nu ştim cum va evolua vremea, însă preventiv, vor fi suspendate cursurile la toate unităţile şcolare din judeţ”, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

În adresele transmise şcolilor sucevene de ISJ Suceava se menţionează că personalul didactic şi personalul auxiliar vor veni la şcoală.

Astfel, personalul didactic urmează să desfăşoare activităţi legate de evaluarea testelor şi lucrărilor elevilor în vederea încheierii situaţiei pe primul semestru în timp ce personalul auxiliar va asigura accesul spre şcoli şi încălzirea sălilor din unităţile de învăţământ pentru a fi pregătite de reluarea cursurilor începând de marţi.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat duminică în cadrul Comandamentului de iarnă că în 26 de judeţe, inclusiv Suceava, nu se fac luni cursuri.

scoala clasa banci

„Am contactat toate inspectoratele şcolare. Avem situaţia din toate judeţele care au fost afectate de cod portocaliu sau galben. Mâine nu vor susţine cursurile. Avem 26 de judeţe în care şcolile vor rămâne închise: Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Meheninţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea”

Informaţia furnizată de ministrul Educaţiei  a fost confirmată de autorităţile judeţene sucevene .

În judeţul Suceava nu este închis circulaţiei nici un drum, iar unităţile şcolare au asigurată încălzirea.


Intră acum și în grupul de