La Vatra Dornei, „baiatul ala cu chelie” din PSD arunca in aer USL. Cine va fi candidatul USL: Moraru sau Ioja? (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În timp ce la Suceava PNL nu reuşeşte să îşi anunţe candidatul candidatul pentru primărie, la Vatra Dornei liberalii duc un război surd cu colegii de alianţă politică, cei din PSD, încercând să îl impună în lupta pentru primărie pe actualul primar PNL, Ioan Moraru.

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a recunoscut, joi, că există mai multe localităţi în judeţ unde sunt „dificultăţi” privind desemnarea candidaţilor USL pentru funcţia de primar, după ce preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că la Vatra Dornei este o luptă în USL pentru candidaturi.

Alexandru Băişanu a declarat joi dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că la Vatra Dornei este o problemă „complicată” pentru că există o luptă în cadrul USL pentru candidatura la funcţia de primar, iar liberalii îl susţin pe actualul primar PNL, Ioan Moraru, care este însă atacat, de secretarul zonal al PSD, Cezar Ioja, pe care l-a numit „un domn chel” şi care vrea el să fie candidatul USL pentru funcţia de primar.

„La PDL nu există contracandidat, iar primarul Moraru se luptă cu un domn chel din PSD”, a explicat Băişanu care a adăugat că la Vatra Dornei, actualul primar a făcut multe lucruri bune pentru oraş, deşi nu a avut susţinere financiară din partea Guvernului sau Consiliului Judeţean Suceava.

El a arătat că este normal ca Ioan Moraru să se apere în urma atacurilor din partea lui Ioja, fost membru PNL care a trecut la PSD si care a venit la PNL după ce în prealabil activase la PRM.

„Cât timp PSD îl atacă pe faţă pe Moraru pentru că băiatul ăla cu chelie de la PSD vrea să candideze la Primărie în locul său, mi se pare normal să se apere”, a mai declarat preşedintele PNL Suceava care a precizat că la finele săptămânii USL se va întruni la Vatra Dornei pentru a lămuri chestiunile legate de candidatură.

El a mai spus că dacă vor exista localităţi în judeţ unde PNL sau PSD vor merge cu candidaţi proprii aceasta nu înseamnă că USL nu funcţionează sau nu există coeziune.

„Nu contează cât de lung ai părul, important e cum gândeşti”, e replica liderului PSD

Într-o altă conferinţă de presă, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a recunoscut că există mai multe localităţi din judeţ unde sunt disensiuni privind desemnarea candidaţilor, dar crede că prin dialog acestea se vor soluţiona, astfel încât USL să obţină rezultate foarte bune în alegeri.

„Nu sunt multe localităţi unde mai avem de stabilit candidaţii. Acolo unde este nevoie, vom face sondaj de opinie şi vom găsi cea mai bună soluţie. Nu cred în decizii impuse de la centru, ci cred în dialog”, a mai spus Cătălin Nechifor.

Liderul PSD a menţionat că in conformitate cu agenda politică a PSD, în următoarele două săptămâni, vor fi stabiliţi toţi candidaţii pentru alegerile locale şi crede că în majoritatea localităţilor vor fi candidaturi comune ale partidelor care formează USL.

„Vom avea o discuţie cu PNL şi sigur vom găsi soluţii la problemele ce apar. Există şi dificultăţi, dar este normal şi le vom rezolva”, a declarat deputatul sucevean.

În ceea ce priveşte situaţia de la Vatra Dornei, el a arătat că în PSD are colegi cu păr şi fără păr, dar nu crede că asta încurcă pe cineva. „Nu contează cât de lung ai părul, important e cum gândeşti”, a ţinut să sublinieze Cătălin Nechifor, care a făcut apel la calm şi diplomaţie pentru rezolvarea situaţiei tensionate de la Vatra Dornei din cadrul Uniunii Social Liberale.

Pentru alegerile locale din 2012, USL Suceava a stabilit doar candidatul la funcţia de preşedinte al CJ Suceava, acesta fiind Cătălin Nechifor, iar PNL urmează să stabilească persoana care va candida din partea partidului la funcţia de primar al municipiului, printre nominalizaţi fiind preşedintele organizaţiei, Alexandru Băişanu, fostul prefect de Suceava Ovidiu Doroftei, fostul consilier de conturi al Curţii de Conturi a României, Mihai Sandu Capră sau vicepreşedinţii organizaţiei Ilie Niţă şi Brânduşel Nichitean.


Intră acum și în grupul de