Firma care ridica masinile parcate ilegal in Campulung Moldovenesc cere despagubiri de peste 600.000 euro


Intră acum și în grupul de

Firma care ridica maşinile parcate ilegal în municipiul Câmpulung Moldovenesc a transmis Consiliului Local din municipiu o plângere prealabilă privind Hotărârea Consiliului Local (HCL) 100/2011 prin care se revocă HCL 22/2011 ce reglementa organizarea activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staţionate sau oprite neregulamentar pe drumurile publice sau domeniul public şi privat al municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Firma a anunţat Consiliul Local că va cere despăgubiri de 663.900 de euro pentru prejudiciul produs prin anularea contractului încheiat în vederea realizării activităţilor prevăzute de HCL 22/2011 şi anulate prin HCL 100/2011.

Notificarea a fost analizată, joi, în şedinţa Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc care a decis să menţină în vigoare HCL 100/2011.

Totodată, în aceeaşi şedinţă, primarul municipiului, Gabriel Constantin Şerban a prezentat o informare privind aplicarea HCL 100/2011 prin care s-a revocat hotărârea ce permitea ridicarea maşinilor parcate ilegal.

Astfel, aceste a arătat că a desemnat o comisie ce a analizat întreaga documentaţie, de la emiterea HCL 22/2011, prin care consilierii locali din Câmpulung Moldovenesc au decis cum să fie organizată activitatea de ridicare a maşinilor parcate ilegal în municipiu, dar şi HCL 100/2011, prin care aceiaşi consilieri locali, în urma unor adrese ale prefectului, au decis să revoce HCL 22/2011.

În urma analizei documentaţiei, primarul Gabriel Constantin Şerban a decis anularea procesului verbal întocmit de viceprimar împreună cu reprezentanţii compartimentului transporturi auto din Primărie, ai compartimentului circulaţie din Poliţia municipiului şi firma desemnată să se ocupe de activitatea de ridicare a maşinilor, prin care se stabileau locurile de amplasare şi necesarul de indicatoare rutiere pentru desfăşurarea activităţilor de blocare.

Totodată, primarul a dispus demontarea indicatoarelor rutiere de oprire interzisă şi plăcuţele adiacente, prevăzute în procesul verbal anulat, care vor fi predate firmei respective.

Primarul a mai dispus abrogarea unei dispoziţii prin care erau împuterniciţi poliţiştii locali pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea HCL 22/2011.

Mai mult, firma a fost notificată ca în data de 6 februarie să participe la procedura prealabilă de conciliere după adoptarea HCL 100/2011.

Gabriel Constantin Şerban a anunţat că săptămâna viitoare va convoca o întâlnire de lucru cu comisia de urbanism din Consiliul Local la care să participe specialişti din Primărie şi ai Poliţiei rutiere care să stabilească clar, în baza studiului de circulaţie şi proiectului de reabilitare a E 576, ce semne de circulaţie vor fi montate şi locurile unde acestea vor fi montate în vederea soluţionării problemei fluidizării traficului rutier în municipiu.


Intră acum și în grupul de