Flutur s-a intalnit la Parlament cu seniori bucovineni si le-a spus că e nemultumit de pozitia „ghiocel” a USL Suceava privind regiunea Bucovina


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava, Gheorghe Flutur, secretar general al PDL,  s-a întâlnit, marţi, la Parlament cu un grup de seniori bucovineni cărora le-a prezentat modul cum funcționează Senatul și mecanismele elaborării legilor.

Pe parcursul întâlnirii Gheorghe Flutur a făcut mai multe aprecieri în legătură cu temele de actualitate, de interes național dar și local.

Gheorghe-Flutur 3.02

Liderul PDL  a explicat procedura completă care trebuie parcursă pentru elaborarea unei legi şi s-a referit la initiaţivele şi proiectele legislative care trec prin comisii, ajung în plenul Senatului unde sunt votate.

Senatorul Gheorghe Flutur le-a expus punctul său de vedere cu privire la organizarea și funcționarea Parlamentului, apreciind că trebuie să se țină cont de voința cetățenilor, exprimată prin refendum: reducerea numărului de parlamentari şi Parlament unicameral.

Senatorul sucevean le-a prezentat seniorilor și preucupările sale legislative, în special cele legate de cadastru, stimularea mediului de afaceri sau cele referitoare la agricultură și la dezvoltarea comunitaților locale.Discuții interesante au avut loc pe tema regionalizării şi reorganizării administrative și revizuirea Constituției.

Cu această ocazie, Gheorghe Flutur și-a exprimat indignarea și nemulțumirea față de atitudinea liderilor puterii, din județul Suceava, care adoptă poziția ghiocelului în fața celor de la București și nu se luptă pentru regiunea Bucovina, ca Bucovina să fie una din regiuni.

Sunt argumente puternice prin care să fie convinși mai marii USL că atât Suceava cât și Iașiul trebuie să fie reședințe/capitale de regiuni, reședințe a două dintre viitoarele regiuni

El consideră că şi liderii politici din Suceava trebuie să înțeleagă că așa cum stau lucrurile la această dată mingea este în terenul celor de la USL.

Grupul de suceveni, membri ai Asociaţiei Seniorilor Bucovineni, a vizitat Parlamentul la invitația deputatului PDL de Suceava, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de