Nechifor pleacă la Barcelona pentru a discuta despre curse aeriene spre Suceava şi Cernăuţi. Primarul din Cernăuţi vorbeşte despre curse spre Istanbul, Milano, Torino sau Tel Aviv


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că se va afla săptămâna viitoare la Barcelona unde va avea discuţii la aeroportul El Prat din Barcelona cu reprezentanţi ai unor companii care să efectueze zboruri spre Suceava şi Cernăuţi cu transfer rutier rapid între cele două aeroporturi.

Cătălin Nechifor împreună cu primarul din Cernăuţi, Alexei Kaspuk, au convenit, vineri, să coopereze în ceea ce priveşte aeroporturile din Suceava şi Cernăuţi astfel încât pasagerii din cele două regiuni să aibă o ofertă mai largă de destinaţii, iar între cele două aeroporturi va fi făcut transferul de pasageri cu cursă de autocar rapidă care va avea culoar liber prin vamă, timpii de aşteptare fiind reduşi la minim.

Cei doi au stabilit că aeroporturile din Suceava şi Cernăuţi să conlucreze în ceea ce priveşte operarea şi să nu-şi suprapună cursele astfel încât să existe o completare a curselor şi nu o competiţie.

Astfel, se doreşte ca destinaţiile să fie complementare, iar pasagerii din Suceava, respectiv Cernăuţi, să fie transportaţi cu cursa rapidă spre aeroporturile din cele două regiuni în funcţie de destinaţia unde doresc să ajungă.

Nechifor a exemplificat şi a spus că dacă Suceava are două curse pe săptămână spre o destinaţie europeană, iar Cernăuţi are în alte două zile, curse spre aceeaşi destinaţie, de fapt se poate spune că sunt patru curse săptămânale în condiţiile în care transferul de la Suceava spre Cernăuţi şi invers se face într-un timp foarte scurt.

 

În acelaşi timp, atât autorităţile din Suceava cât şi cele din Cernăuţi au început discuţii cu diverse companii aeriene care să opereze de pe aeroporturi.

Primarul din Cernăuţi a spus că primele curse luate în calcul sunt spre Varşovia şi spre Instanbul, dar că în acelaşi timp are în vedere Tel Aviv, Milano, Torino sau Barcelona.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că în acest sens va avea discuţii la Barcelona pentru o asemenea cursă.

avion Tarom, aeroport suceava

„Una din ideile pentru a avea acest format de colaborare vine din faptul că de luni până joi voi la Barcelona pe o discuţie tehnică foarte aprofundată cu aeroportul El Prat din Barcelona din Spania. După această vizită îi voi prezenta domnului primar ce am discutat acolo”, a spus Nechifor.

El a arătat că Barcelona este o ţintă pentru cele două regiuni pentru că şi Suceava şi Cernăuţiul au mulţi localnici plecaţi la muncă în Spania în zona Barcelona.

„Cred că ar fi una din destinaţiile care s-ar cupla foarte bine pe un astfel de program în care să avem transfer rutier şi care să presupună patru zboruri pe săptămână într-un parteneriat de tip european”, a spus Nechifor.

 


Intră acum și în grupul de