Trei suceveni se pot mandri cu medalia de bronz a Campionatului National de juniori Under 16 (Hochei pe gheata)


Intră acum și în grupul de

Cum CSM Suceava a rămas doar cu o singură echipă de hochei care participă în Campionatul Naţional de juniori Under 14, o parte din tinerii jucători puţini mai mari ca vârstă din fosta formaţie Under 16 evoluează la alte cluburi din România. În finala pentru locurile III-IV a Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă Under 16 s-au întâlnit patru sportivi suceveni crescuţi şi pregătiţi la Suceava de antrenorii Constantin Curelaru şi Cătălin Vasiliu. La Dunărea Galaţi au jucat Octavian Simileac, Codrin Băieşu şi Alexandru Sârghi, iar la Steaua a jucat Jurgen Stadler.

După trei meciuri jucate câştig de cauză au avut gălăţenii. Deşi au pierdut primul meci cu Steaua cu 3-6, le-au câştigat pe celelalte două cu 6-5 şi 3-2 şi au intrat în posesia medaliilor de bronz. Câştigul pentru suceveni este acela că au reuşit să ajungă în centre hocheistice puternice şi au şansa să joace în primul eşalon valoric şi poate chiar în loturile naţionale ale României.

„M-a bucurat foarte mult faptul că patru din foştii mei elevi au ajuns să joace în echipele Under 16 de la Steaua şi Dunărea Galaţi. Se poate spune că munca depusă aici nu a fost în van şi se mai poate spune că Suceava posedă şi acum talente la hochei pe gheaţă.

Deocamdată nici Steaua şi nici Dunărea Galaţi nu se pot compara cu echipele din Miercurea Ciuc şi Gheorghieni, dar se poate progresa în timp şi juca de la egal la egal. Sper ca tinerii noştri să continue să muncească serios, pentru că doar aşa pot ajunge la marea performanţă”, a afirmat antrenorul Constantin Curelaru.


Intră acum și în grupul de