Poliția Suceava: Aproape 6 tone de motorină, sume de bani și vehicule indisponibilizate după 25 de percheziții în Suceava, Rădăuți, Milișăuți, Vicovu de Sus, Dornești și Șcheia


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au desfăşurat, vineri, o acţiune pentru documentarea și probarea activității infracționale într-un dosar penal vizând fapte din sfera comercializării și traficului ilicit cu produse accizabile, în special produse petroliere – carburanți și țigarete de proveniență extra comunitară.

Din cercetările efectuate de către polițiști sub coordonarea procurorilor, au fost obținute date și indicii temeinice cu privire la preocupări de natură infracțională a mai multor persoane din zona urbană și rurală Suceava și Rădăuți, care în perioada ianuarie – mai 2024 au depozitat, tranzitat sau comercializat carburanți și țigarete de contrabandă, beneficiind de conexiuni inter-infracționale și stabilind circuite infracționale pentru dezvoltarea activităților ilicite.

Astfel, la data de 17.05.2024, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Serviciului Ordine Publică, împreună cu lucrători de jandarmi din cadrul I.J.J Suceava și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, au pus în executare 25 de mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiilor Suceava și Rădăuți, orașelor Milișăuți și Vicovu de Sus, precum și pe raza comunelor Dornești și Șcheia, în vederea completării probatoriului administrat în cadrul dosarului penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat și spălarea banilor.

De asemenea, au fost percheziționate 32 de autovehicule.

În urma activităților desfășurate a fost identificată și indisponibilizată cantitatea totală de 5.795 litri de lichid având culoare și miros specific motorinei (hidrocarburilor), în valoare de cca. 42.000 lei, fiind prelevate inclusiv probe pentru analiză și efectuarea unor expertize fizico-chimice.

Tototadă, au fost indisponibilizate 3 autoutilitare cu suspiciunea utilizării în activități infracționale, în valoare totală aproximativă de 50.000 lei.

În urma perchezițiilor au mai fost identificate și 4 pompe artizanale pentru transvazarea carburanților, cantitatea de 80 de litri cu substanță având trăsături specifice metanolului, în valoare totală aproximativă de 2.400 lei, cantitatea totală de 13.340 bucăți țigarete, netimbrate și de proveniență extracomunitară, în valoare de cca. 11.350 lei, precum și sume importante de bani, telefoane mobile, sigilii de vagoane transport feroviar, înscrisuri ce constituie mijloace materiale de probă în cauză.

În continuare, în vederea stabilirii cu exactitate a tututor aspectelor ce interesează cauza și conturării situației procesuale pentru fiecare persoană cercetată, se vor desfășura activități procedurale sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În timpul perioadei de documentare a activităților infracționale derulate de către persoanele vizate în cauză s-a beneficiat de suport de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale.


Intră acum și în grupul de