Ora 11:00 – Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Vasile Ilie, liderul grupului consilierilor PDL din CJ Suceava:

„Dupa cu stiti pe 8 aprilie a fost prezentat master planul ministrului Sova si Suceava si Botosani nu sunt pe nici o harta. Construim aeroport, dar va fi util daca vom avea acces la autostrada. Domnule presedinte, in numele grupului de consilieri PDL, va solicit sa faceti toate demersurile posibile inpreuna cu parlamentarii sa sa fim conectati la autostrada.”

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Suceava e pe harta cu acces la doua autostrazi. Va informez un lucru despre care nu s-a vorbit pana acum. Inteleg si campania electorala. Realitatea e ca acum tronsonul de autostrada prevazut de minister nu au nici macar un singur studiu in spate. Din 1990, Guvernul Romaniei nu a alocat nici un leu pentru studii tehnice pe Suceava. Sunt depuse deja hartiile pentru a deschide studiile tehnice necesare. Pana acum, nu s-a facut nimic dar acum facem primul pas. Suntem intr-un judet cu o zona montana importanta. Sunt drumuri nationale. Singura varianta cu costuri mici e cea care trece prin Targu Neamt. Nu va fi o tragedie pentru noi sa coboram pana la Targu Neamt si sa mergem apoi pana in Franta.”

 

Dan Ioan Cusnir, consilier judetean PSD:

„Oricine poate face o socoteala corecta cati ani a fost ministerul Transporturilor la PD. Ca sa nu mai existe abordari populiste.”

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Principala preocupare e buna pregatire pentru Paste. Am facut o evaluare in teren in cateva localitati fara a avea pretentii exagerate cred ca suntem in grafic. Sper ca un numar cat mai mare de primari sa se inscrie in proiectul de concurs pentru cea mai frumoasa localitate.

De la Ministerul de Finanţe nu am primit aviz si pentru cofinantarea pentru aeroport, dar nu va fi o problema pentru  ca plenul CJ a fost de acord sa garanteze imprumutul pentru aeroport. Intre timp, am primit si anexa de la Ministerul Transporturilor si cred ca in scurt timp va veni finantarea pentru aeroport. Anexa asta prevede clar metoda de decontare si vestea foarte buna e ca am primit dreptul sa utilizam procedura cererii de finantare, iar intarzierile nu vor fi mari.

Asta inseamna ca nu vor fi intarzieri si ca aeroportul va putea fi finalizat si daca va mai ramane ceva de facut la interior sa putem executa ulterior.

Vom incerca sa gasim o solutie pentru a aduce Lumina Sfanta. Sunt trei variante de transport pe care le evaluam acum si vom decide.”


Intră acum și în grupul de