Minivacanta prelungita: Liber de 1 si 2 mai pentru bugetari!


Intră acum și în grupul de

1 mai

Salariaţii bugetari se vor bucura de o minivacanţă în intervalul 1-4 mai 2014, asta după ce Guvernul a stabilit recent, prin HG nr. 243/2014, că ziua de 2 mai este nelucrătoare, asta în condiţiile în care 1 mai, Ziua Internaţională a Muncii, este deja zi liberă stabilită de Codul muncii.

Potrivit avocatnet.ro, documentul mentionat a prevazut ca 2 mai sa fie recuperata de personalul bugetar fie sambata, 26 aprilie, fie prin prelungirea programului zilnic de lucru pana la data de 31 mai 2014.

Astfel, conform dispozitiilor, facilitatea nu se acorda in cazul locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. In plus, nici magistratii si celelalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 2 mai 2014 si nici participantii in aceste procese nu vor avea liber pe 2 mai.

Potrivit HG nr. 243/2014, operatiunile de incasari prin virament in relatia cu institutiile de credit, inclusiv incasarile efectuate prin intermediul contului tranzitoriu, se inregistreaza in contabilitatea unitatilor Trezoreriei Statului cu data de 2 mai 2014. Dobanzile calculate la disponibilitatile pastrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, pentru care, potrivit reglementarilor legale in vigoare, exista obligatia acordarii de dobanzi, aferente lunii aprilie 2014, se inregistreaza in conturile corespunzatoare cu data de 2 mai 2014.

“Totodata, in actul normativ se precizeaza ca in acea data se efectueaza, prin centrala Ministerului Finantelor Publice, operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de resurse proprii in lei deschis la Trezoreria Statului”, arata sursa citata.


Intră acum și în grupul de