„SALA TRONULUI” va putea fi vizitata la Iulius Mall Suceava. Vezi de cand

De săptămâna viitoare, cei care doresc să descopere poveştile trecutului vor avea un motiv de bucurie la Iulius Mall Suceava. „Sala Tronului” va putea fi vizitată, de pe 5 mai 2014, la parterul mall-ului, clienţii având acces la o lecţie de istorie frumoasă, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii complexului comercial.

sala tronului-Muzeul Istorie

Potrivit sursei citate, „Sala Tronului” este reconstituirea muzeografică a Sălii Sfatului Domnesc, care a funcţionat în incinta Curţii Domneşti Medievale, în perioada în care Suceava a fost capitala Moldovei. Amenajată până în prezent în cadrul Muzeului de Istorie, cea mai vizitată expoziţie prezentată de Muzeul Bucovinei va fi mutată la Iulius Mall Suceava, până la definitivarea lucrărilor de reabilitare şi reamenajare.

Astfel, sucevenii şi nu numai vor avea în continuare prilejul de a se delecta cu impresionanta lucrare încărcată cu semnificaţii. „Sala Tronului” a fost inaugurată în anul 1980, după o vastă cercetare istorică. Prin intermediul acesteia sunt aduse în atenţia vizitatorilor 15 personalităţi medievale importante în istoria Moldovei, printre care voievodul Ştefan cel Mare, fiul domnului şi moştenitorul tronului, Bogdan al III-lea, mama sa, doamna Maria Voichiţa, Mitropolitul Moldovei, Teoctist I, precum şi mari boieri. Veşmintele şi accesoriile personajelor au fost realizate cu foarte multă atenţie, după reprezentări de epocă regăsite în fresce ale bisericilor din Moldova sau manuscrise cu miniaturi medievale.

“Preţul unui bilet este de 1 leu pentru copii şi 4 lei pentru adulţi. Programul este adaptat celui obişnuit al Iulius Mall Suceava, 10.00 – 22.00, cu excepţia zilei de luni, când este închis”, se arată în document.