Catalin Nechifor: Este necesara dotarea ISU Suceava cu un elicopter SMURD cu baza la Suceava


Intră acum și în grupul de

Un proiect cu finanţare europeană pe programarea bugetară 2014-2020 va fi depus de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, în vederea achiziţionării unui elicopter pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

 Şeful administraţiei judeţene a spus, vineri, într-o conferinţă de presă că în ceea ce priveşte dotarea ISU Suceava, prin proiecte cu finanţare europeană s-a reuşit achiziţia de autospeciale moderne pentru stingerea incendiilor, că a fost achiziţionat un elicopter SMURD pentru regiunea nord-est având baza la Iaşi şi că se vor face achiziţii pentru dotarea ISU cu autoşenilate şi autofreze pentru intervenţii pe timp de iarnă.

elicopter SMURD

El a menţionat că, după cum arată hărţile de intervenţie, este necesară dotarea ISU Suceava cu un elicopter SMURD cu baza la Suceava pentru că Iaşi este prea departe, judeţul fiind foarte întins, cu o suprafaţă mare de zonă montană. „Acesta ar trebui să transporte pacienţii din judeţ spre Spitalul judeţean de urgenţă din Suceava sau, în funcţie de situaţie, la spitale din Iaşi, Cluj Napoca sau Bucureşti”, a explicat Nechifor.


Intră acum și în grupul de