Diplome si trofee pentru profesori si elevi din 37 de scoli sucevene, in cadrul Galei Proiectelor Europene


Intră acum și în grupul de

La Suceava a avut loc, vineri, cea de-a doua ediţie a Gala Proiectelor Europene. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, cu prilejul Zilei Europei şi a încheierii programului “Învăţare pe parcursul vieţii”.

La manifestare au participat delegaţii şcolare formate din coordonatorii proiectelor, directori şi elevi ai unităţilor şcolare, reprezentanţi ai administraţiei judeţene, inspectori şcolari, reprezentanţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava.

În cadrul evenimentului au fost distinşi cu diplome şi trofee cadre didactice şi elevi din 37 de unităţi şcolare sucevene.

Gala proiecte europene Suceava13

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat că acest eveniment festiv are ca scop recunoaşterea iniţiativelor europene, a instituţiilor de învăţământ sucevene, a cadrelor didactice care au beneficiat de mobilităţi individuale, a elevilor participanţi în proiecte, precum şi a reprezentanţilor comunităţilor locale care au sprijinit desfăşurarea acestor acţiuni de amploare europeană în perioada 2007-2014.

 Lazăr a spus că proiectele europene reprezintă oportunităţi de dezvoltare în educaţie arătând că 37 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava s-au evidenţiat în derularea parteneriatelor de tipul Comenius, Grundtvig sau Leonardo da Vinci.

 El a mai spus că 155 cadre didactice sucevene, care au participat la mobilităţi Comenius, Grundtvig, Study Visit şi Vizite pregătitoare, au primit în cadrul Galei Proiectelor Europene diplome şi trofee, iar 110 elevi din cei 800 din judeţul Suceava participanţi la proiecte au primit diplome.

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat la Gala Proiectelor Europene că de la intergrarea României în Uniunea Europeană atât elevii, cât şi cadrele didactice sucevene au şansa să descopere lumea, să-şi cunoască omologii din alte state europene şi cultura altor popoare, să dezvolte parteneriate cu unităţi din alte ţări.

 El i-a îndemnat pe elevi să înveţe, pentru că în afară de credinţă şi speranţă, doar învăţând pot reuşi în viaţă.

 Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a spus că rezultatele obţinute în cadrul acestor proiecte şi parteneriate se datorează elevilor şi profesorilor, iar câştigul cel mai mare prin derularea programelor îl reprezintă transferul de bune practici, dezvoltarea competenţelor şi diversitatea.

 El a spus că în noul exerciţiu bugetar 2014-2020 unităţile şcolare sucevene pot găsi noi oportunităţi de finanţare a unor proiecte.

 Evenimentul de vineri de la Suceava a mai cuprins o incursiune în istoria programelor europene prezentată de inspectorul şcolar Tatiana Vântur, prelegerea “Între unitate şi diversitate. Semnificaţia unui simbol naţional şi european” susţinută de conf.univ.dr. Florin Pintescu, o expoziţie cu produsele finale obţinute de unităţile de învăţământ în cadrul parteneriatelor, precum şi premierea laureaţilor concursului de eseuri inspirate din experienţa personală în mobilităţile proiectelor- “Cartea cu poveşti în mişcare”.


Intră acum și în grupul de