Monica Macovei la Suceava: „Noi aducem Europa in casele oamenilor, dar Ponta si PSD aduc Rusia in casele oamenilor”


Intră acum și în grupul de

onofrei, flutur si balan

Peste 1.200 de persoane au participat la Casa Culturii din Suceava la o intalnire electorala a PDL cu candidatii partidului pentru alegerile europarlamentare.

Pe scena au urcat Gheorghe Flutur, Ioan Balan, Catalin Predoiu, Sanda Maria Ardeleanu, Monica Macovei, Orest Onofrei si Aurel Olarean.

Gheorghe Flutur:

„As vrea sa va spun ca venim dupa un maraton, suntem in plina campanie electorala. Azi in judet am avut intalniri cu peste 2.000 de oameni la Dorna, Radauti si Campulung. Le multumesc tuturor. Sunt multi care doresc sa vina si sa se intalneasca cu noi.”

Ioan Balan:

„Ne-am intalnit azi aici pentru ca avem ce spune si ce auzi. Le multumesc colegilor de la Bucuresti si in primul rand Monicai Macovei, cel mai bun europarlamentar roman. Si ma gandesc ca doar Macovei a facut mai mult decat toti ceilalti la un loc in PE. Ii multumesc dlui Predoiu. Ce frumos ar fi sa fie si imi amintesc din anii trecuti cum tot de aici Flutur aprindea flacara portocalie in Moldova. Avem o certitudine, Macovei cel mai bun europarlamentar

Cu siguranta, Onofrei va fi europarlamentar, iar pentru finalul anului ce frumos ar fi ca azi la Suceava sa ne uitam la viitorul presedinte al Romaniei, Catalin Predoiu. Aici la Suceava, ma uit la dvs. si va spun ca trebuie sa fiti mandri ca sunteti PDL-isti si bucovineni, si de guvernarea 2008-2012. Aici e o parte din judet. Acum judetul e inghetat. Nu se mai deruleaza nici proiectele incepute de Flutur.

Va amintiti de multitudinea de turisti care veneau si care ne rugau sa le gasim un loc de cazare.  Ce vremuri erau! 2008-2012. Din 2012 si pana acum, nimic, dar un nimic sinistru. Spunea Flutur ca din 2016, va reveni la conducerea CJ, dar ma rog la Dumnezeu sa gasim judetul macar acolo unde l-am lasat. Se fura, se deterioreaza. Si azi unii acrediteaza ideea ca Flutur e vinovat ca nu se face, dar ce faceau ei acum doi ani si spuneau cum vor face si vor schimba.  Ponta a reusit sa ne ingreuneze viata si sa ne ia de prosti cu alte cuvinte cand e clar ca in 2013, 85 de firme se desfiintau pe zi in Romania. Unde e, dle Ponta, milionul de locuri de munca? Sucevenii vor sa munceasca si sa isi gaseasca de lucru. astia sunt bucovinenii nostri.

Am spus raului rau. M-am luptat cu el fara frica, nu ma las si nu va las.

Sanda-Maria Ardeleanu:

„Ieri, de ziua Europei, iesiti parca la lumina din discursul urii si minciunii violente si al confuziei transformata in strategie de campanie, multi politicieni si-au adus aminte ca sunt europeni si trebuie sa mimeze un comportament adecvat. Din pacate, integrarea in UE se face cu motoarele la ralenti. Democratia in Romania e inca subreda. Cat timp Antena 3 continua sa functioneze ascuns in spatele libertatii de exprimare. Stam insa bine la coruptie. Vedem peste tot sloganuri de genul ca trimitem la Bruxelles oameni mandri ca sunt romani si care sa apere Romania. Nu inteleg acest discurs al stangii romanesti care oscileaza. Ce vrea sa spuna ca trebuie sa ne aparam de UE? Ca trebuie sa fim rezistenti in fata UE? Nu intelegem nimic, dar intelegem esecul stangii in Romania si nu doar in Romania.”

Aurel Olarean:

„Un primar trebuie sa vorbeasca putin si sa faca ceea ce i se cere. La Radauti, s-au facut foarte multe lucruri bune, dar nu se putea nimic fara Flutur la judet si la guvern. Ne chinuim cu acea sosea de centura de patru ani. S-au facut procedurile dar ne-au luat banii cand au ajuns la guvernare. Onofrei mi-a promis ca vom transfera investitia pe fonduri europene. Eu il sustin de cand fac politica, si parca sunt mai motivat acum sa il sustin, pe Orest Onofrei. Vreau sa ne vedem mai veseli pe 25 mai.”

Orest Onofrei:

„Azi, la Madrid e un turneu de tenis. Si Simona Halep e in finala si urmeaza in campania asta sa inceapa turneul de la Roland Gaross. Campania asta seamana cu un joc de tenis. De la Cotroceni, un jucator ce spune ce trebuie sa discutam in campanie. Si a servit bine. De la Palatul Victoria ni se spune ce trebuie sa facem. Noi ne uitam la TV ca la tenis. Unul e mai hot ca altul, unul se da in stamba si unul cu barcuta. Noi, PDL, vom face insa break-ul. Dl presedinte ne-a promis ca vine dar eu unul vreau sa plec. asta doar cu ajutorul dvs. avem prieteni la Bucuresti. nu o sa credeti dar veti vedea. Suceava are nevoie sa fie reprezentata. Eu cred ca pentru Suceava in 2016, cu primarul Sucevei Ioan Balan, si va fi, pentru ca vrea sa fie, cu Flutur presedinte al CJ si cu presedinte al Romaniei, axa asta e necesara. Cred ca UE si PE poate propune un program special de dezvoltare a zonei de est a granitei UE.”

Monica Macovei:

„Ma gandesc ce ar insemna Romania daca am respecta trei din porunci: Sa nu minti, Sa nu furi si Sa nu ucizi. Ar fi extraordinar. Facem campanie pentru ca vrem sa scapam Romania de aceasta banda de talhari si corupti care au transformat tara in feuda. Nu vor sa o mai lase din mana. O sa le intorc cateva din sloganurile lor de campanie. Pe toate drumurile tarii il gasim pe <Ponta pentru PE> de parca ar candida. Sotia lui candideaza. PSD-istii sunt mandri ca sunt romani. Dar va intreb, voi sunteti mandri de PSD-istii care apara hotii si coruptii si baronii penali. Zicea PSD sa luam tara inapoi. Si serios spun acum si e dramatic, noi trebuie sa luam tara inapoi de la PSD pentru ca PSD nu e egal Romania asa cum cred ei. Romania cinstita si muncitoare e opusul PSD. Sa le dam tara inapoi oamenilor cinstiti si muncitori din Romania.

Au vrut dreptate pana la capat. Asta vreau si eu dreptate pana la capat pentru toti baronii locali penali ai PSD, Constanta, avem doi, Mehedinti, Arges, Galati. Ponta-PSD = crima la Galati. Prahova, Teleorman, Vrancea. Sunt foarte multi, sunt o retea de crima organizata si in fruntea lor e Ponta nu ca ar avea vreo calitate. Sta deasupra lor pentru ca ei ii tin scaunul. Ei l-au pus, ei il dau jos.  Dragnea e ministru si e trimis in judecata din 2013. Stiti ca din dosarul lui o parte au fost condamnati penal. Ponta il tine in Guvern ministru, un ministru inculpat si il numeste seful campaniei electorale pentru 25 mai. Daca Ponta il numeste pe inculpatul pentru fraude electorale numitul Dragnea, la ce sa ma astept din aceste alegeri? La frauda. Sa fiti acolo, sa fiti vigilenti si sa nu ii lasam sa fure. Noi aducem Europa in casele oamenilor, dar Ponta si PSD aduc Rusia in casele oamenilor. Aduce Rusia si hotia.

Imi aduc aminte, cu drag, de o pancarta pe care am citit-o de curand: <Jur sa imi apar tara de premierul ei>. Singura solutie e integrarea rapida in UE a Moldovei, a Georgiei si a Ucrainei. Pentru ca asa ii putem proteja de Federatia Rusa. UE nu vrea sa lase aceste state in afara. Noi vrem sa extindem spatiul de democratie. De ce trebuie actionat diferit de integrarea noastra? Pentru ca acum e criza politica si calca cu bocancii pe granite si a inceput refacerea imperiului sovietic. Nu putem da un raspuns de normalitate. Aducerea Ucrainei in UE inseamna aducerea Nordului Bucovinei. Schlutz a spus acum 10 zile sa nu mai sanctionam Rusia ca luam gaz de la ea. Prin venele noastre ce curge sange sau gaz? Sigur nu gaz! Ne vindem libertatea pe gaz? Putem lua gaz din SUA si Norvegia. Nu se poate sa cedam pentru gaz.”

Catalin Predoiu:

„O rog pe sotia dlui Ponta sa incerce sa il mai educe putin. Nu avem voie sa lasam puterea toata in mana unor iresponsabili care vor sa ne duca la est. Noi vrem invers. Sa aducem prosperitate si civilizatie europeana ca doar asa va fi pace. Acolo unde e saracie si totalitarism apar lideri ca Putin, ca Sova, care se hanesc din subzistenta si conflictul dintre minoritati. Vrem sa aducem aici o alta civilizatie. Ponta are ca obiectiv sa tina tara in conflicte. Azi a jignit din nou doua doamne din politica. Dle Ponta, apelati la sotia dvs. ca sa va invete cum trebuie sa vorbiti cu o doamna! Daca nu ati facut-o pana acum. Azi, in Romania, se traieste mai rau decat in perioada de varf a crizei economice. Toti au proiecte anti. Noi avem un proiect pro, pentru investitii, pentru fonduri europene. Garantia este Flutur – presedinte de CJ, Balan -primar si Onofrei -europarlamentar. Sa dam romanilor victoria pe 25 mai. Ne asteapta o victorie mare.”

Gheorghe Flutur:

„Il felicit sincer pe Predoiu pentru discursul de presedinte al Romaniei. Sunt seful de campanie si am experienta. Ne faci cinste si tine-o tot asa. Vom tura motoarele pentru tine la prezidentiale. Macovei a fost cu mine in Guvernul Tariceanu si am lucrat din greu sa ducem Romania in UE. Cei care am dus Romania la Bruxelles suntem aici in PDL. PSD a dus Romania acasa la ei, din pacate, asta e realitatea.

Ponta se afiseaza cu manastirile mai nou. Suceava si Bucovina trebuie sa devina un pod de dezvoltare turistica finantat de bani europeni. Inseamna sa pot face  proiecte ca judetul sa devina o perla turistica. Refacerea monumentelor si a cladirilor de patrimoniu. Casa Culturii de aici la fel. Nu au cu ce le repara primarii. Trebuie sa le facem eligible si sa le putem salva. De ce a oprit PSD marile proiecte de drumuri? Am spus ca va trebui sa candidez si sa ma intorc la CJ. Va spun, in premiera, acum mai mult ca oricand, exista oportunitate turistica pentru cei din Moldova care pot veni in Bucovina la pensiuni in weekend. Am convenit cu Vlad Filat sa organizam curse de moldoveni care sa vina la Putna. Asta trebuie sa faca un presedinte de CJ si un primar. Imaginea buna facuta Romaniei trebuie continuata. Am vazut o metoda noua la Hora Bucovinei ca sa te incalzesti. Pur si simplu, sa iti dai foc. Opriti-i oameni buni! Astept mobilizare si de rezultatul votului va depinde scorul pentru batalia pentru reintoarcerea in administratia judeteana. Stiu ca acum la CJ e mult mai simplu. Se joaca toata ziua pe computer, daca ma intorc nu imi schimb naravul, ba va trebui sa recuperam ce am pierdut 4 ani. Ma uitam la soseaua muzeu de centura a PSD. Halal! De cate ori era aici ministrul Transportului pana o termina? Astia se joaca doar cu cariocele pe harti! Vedeti ca NE tarii e uitat? Cine sa vorbeasca? Nu uitati, mai sunt doi ani si sigur ne intoarcem. Sa dam tonul de la Suceava si sa facem un scor bun sa ne faca cinste!”


Intră acum și în grupul de