Un barbat a murit fiind acoperit de 500 de metri cubi de dolomita in cariera de la Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit sâmbătă seara într-o carieră de dolomită din Fundu Moldovei după ce un mal de teren s-a prăbuşit peste el.

exploatare piatra dolomita

Potrivit ISU Suceava, la ora 19:08, s-a anunţat prin numărul unic de urgenţă 112 faptul că, la Cariera Pârâul Cailor din comuna Fundu Moldovei s-a prăbuşit un mal de teren de aproximativ 500 metri cubi de dolomită care a surprins un camion de transport piatră, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani.

Acesta a fost extras de către angajaţii societăţii cu ajutorul utilajelor existente la faţa locului, iar echipajul de pe ambulanţa SAJ a constatat decesul.

Pompierii militari de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc au asigurat şi supravegheat zona pentru prevenirea producerii unei alte situaţii de urgenţă.

Cazul este cercetat de Poliţie, dar şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă, fiind vorba despre un accident de muncă.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că bărbatul, din comuna Vama, în timp ce conducea autoutilitara, a intrat în cariera de piatră până la locul de încărcare a pietrişului.

În timp ce aştepta în cabină, iar alt lucrător, angajat al aceleaşi societăţi, manevra un utilaj tip wolă şi încărca piatră în bascula autoutilitarei, o cantitate mare de piatră s-a surpat din amonte şi a acoperit aproape în întregime autoutilitara, conducătorul auto decedând în interiorul cabinei.

Cercetările continuă, împreună cu reprezentanţii celor două firme, ai I.T.M. Suceava şi Parchetului C-lung Moldovenesc pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului.


Intră acum și în grupul de