17 asistati social de la CRRN Mitocu Dragomirnei, internati in spital cu enterocolita


Intră acum și în grupul de

bolnavi-de-meningita-acuta-virala

Un numar de 17 beneficiari ai Centrului de Recuperare si Reabilitare Neurpsihiatrica (CRRN) Mitocu Dragomirnei au fost internati la Spitalul Judeţean Suceava, dupa ce au fost diagnosticati cu enterovirus, informeaza intr-un comunicat de presa, reprezentantii DGASPC Suceava.

Potrivit acestora, in data de 8 mai 2014, in jurul orelor 15.00, unul dintre beneficiarii CRRN Mitocu Dragomirnei a acuzat frisoane si scaun diareic. A fost izolat si i s-a acordat primul ajutor (lichide si medicamente) si s-a luat masura verificarii starii de sanatate si asupra celorlalti beneficiari. Astfel au fost identificati, din cei 39 de asistati din cadrul CRRN, un numar de 13 beneficiari care acuzau febra, stari de ameteala, frisoane si scaune diareice.

Seful de centru, Cristina Doroftei, fiind prezenta in centru, a luat masura transportarii acestora, cu masinile proprii si din cadrul DGASPC Suceava, la Spitalul Judetean Suceava, in jurul orelor 19.00. Intre timp au mai fost identificati doi asistati care acuzau aceleasi probleme digestive, fiind si acestia internati in jurul orelor 22.00.

In tot acest timp, in cadrul centrului au fost luate masuri de supraveghere permanenta a celorlalti beneficiari si de control asupra sanatatii acestora, astfel incat in jurul orelor 03.00 a.m. au mai fost identificati si internati inca doi beneficiari cu aceleasi simptome.

„In total au fost internati 17 beneficiari din care 8 au fost externati in cursul zilei de vineri, 9 mai”, arată reprezentantii DGASPC Suceava.

Aceştia precizează că inspectorii DSP şi DSVSA Suceava au prelevat probe de apă şi din alimentele servite la micul dejun şi prânz, în paralel desfăşurându-se şi o anchetă internă la centrul respectiv.

 Totodată, reprezentantii DGASPC Suceava subliniază că în acest centru s-a instituit carantina şi s-a luat decizia utilizării apei îmbuteliate până la finalizarea analizelor de laborator.

 Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat că în secţia de Boli Infecţioase au fost internaţi 17 pacienţi din care opt au fost externaţi în cursul zilei de vineri. Brădăţan a spus că în spital au mai rămas internaţi 9 pacienţi, din care 5 bărbaţi şi patru femei, cu vârste cuprinse între 19 şi 63 de ani. El a precizat că diagnosticul prezumtiv în cazul pacienţilor proveniţi de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Mitocu Dragomirnei a fost enterocolită acută sau enteroviroză.

Directorul executiv al DSP Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat că instituţia pe care o conduce efectuează o anchetă epidemiologică la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Mitocu Dragomirnei pentru stabilirea cauzelor îmbolnăvirii, iar o echipă de trei inspectori sanitari ai instituţiei s-au deplasat în centru pentru a preleva probe de la alimente şi apă şi pentru a face teste de salubritate de pe suprafeţe. Abiţei a spus că şi personalul centrului urmează să fie testat. “Vom vedea, în funcţie de rezultatele analizelor de laborator şi a anchetei epidemiologice, vom lua măsuri”, a spus Abiţei.


Intră acum și în grupul de