Gheorghe Flutur a anunțat oficial că va candida la președinția CJ in 2016

Liderul județean al PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat, în cadrul unei adunări electorale organizate la Suceava, în prezenta a peste 1.200 de membri şi simpatizanţi ai partidului că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Suceava, la alegerile locale din 2016

„Mă aşteptaţi în 2016? Vin!”, a spus Gheorghe Flutur în aplauzele furtunoase ale sălii.

Balan, Predoiu, Flutur, Orest la suceava

El a arătat că va trebui să candideze la șefia CJ pentru că acum a constatat că toate proiectele importante promovate de el sunt oprite şi a declarat că proiectul său principal este ca Suceava şi Bucovina să devină un pol de dezvoltare turistică prin finanţări atrase prin proiecte europene.

„Ponta se afişează cu mănăstirile acum”, a mai spus senatorul Gheorghe Flutur care a menţionat că PSD se mândreşte cu aceste monumente, dar că este nevoie de finanţare pentru reabilitarea monumentelor istorice şi pentru clădirile de patrimoniu care se dărâmă.

El susţine că un proiect special, cu finanţare europeană pentru ca Bucovina să devină un pol de dezvoltare turistică, poate asigura fondurile pentru ca întreg judeţul să devină o perlă turistică.

Totodată, el consideră că printr-un asemenea proiect pot fi salvate clădirile de patrimoniu, dar înseamnă şi finanţare a infrastructurii rutiere.

„De ce a oprit PSD marile proiecte de drumuri care leagă principalele obiective turistice?”, s-a întrebat Flutur.

El le-a cerut membrilor PDL Suceava mobilizare la alegerile europarlamentare arătând că de rezultatul votului va depinde şi pentru bătălia pentru reîntoarcerea în administraţia judeţeană.

„Ştiu că unii spun că e bine că nu e Flutur la Consiliul Judeţean. Unii din salariaţi spun că nu puteai cu ală: leşinau, li se făcea rău, lucrau. Acum e mai uşor am înţeles că stau toată ziua la calculator. Eu le promit că dacă mă întorc, nu-mi schimb năravul, ba va trebui să recuperăm ce am pierdut patru ani, să facem proiecte, să dezvoltăm în continuare zona pentru că atâtea sunt de făcut în acest judeţ”, a mai spus senatorul Flutur.

Liderul PDL a arătat că în perioada când a fost preşedinte al CJ Suceava între 2008-2012 s-au aprobat numeroase proiecte, meritul principal fiind al primarilor care s-au implicat să atragă fonduri pentru comunităţile lor, dar că, din păcate, multe investiţii nu mai sunt continuate de guvernul PSD.

El a spus că s-a uitat şi la şoseaua-muzeu de centură a Sucevei, începută în 2008, care nu a fost încă finalizată de PSD.

„Halal! Aşa făceam noi? De câte ori era aici ministrul Transportului până o termina? Ăştia se joacă doar cu cariocele pe hărţi”, a mai declarat Flutur.

El şi-a exprimat nemulţumirea că nord-estul ţării este uitat de guvern, situaţie în care s-a ajuns din cauză că nu are cine din partidul aflat la guvernare să atragă atenţia şi asupra acestei zone.

„Nu uitaţi! Mai sunt doi ani şi sigur ne întoarcem. Fiţi uniţi, să dăm tonul de la Suceava că dreapta românească porneşte de aici şi să facem un scor bun, să ne facă cinste!”, a mai spus Flutur.