Lucrările de modernizare la drumul Suceava-Botoşani vor fi finalizate la mijlocul lunii august


Intră acum și în grupul de

Directorul firmei care modernizează drumul Suceava-Botoşani, Dorin Umbrărescu, a declarat, vineri, la inspecţia făcută la şantier de premierul Victor Ponta, că această investiţie va fi finalizată la mijlocul lunii august.

Premierul a spus că, în aceste condiţii, la 1 septembrie va fi prezent la inaugurarea noului drum modernizat.

El a arătat că deşi foarte multă lume spunea că această investiţie nu se va realiza conform contactului, a constatat că se face bine şi va fi inaugurată cu mult înainte de termenul prevăzut, care era în anul 2015.

POnta la DN 29, Baisa

Victor Ponta a explicat că va trebui schimbată legislaţia pentru achiziţii astfel încât să fie luate în calcul nu doar preţul cel mai mic la atribuirea lucrării ci şi capacitatea firmei să execute lucrarea publică.

Premierul a menţionat că aşteaptă răspunsul Comisiei Europene în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice, mai ales că multe dintre aceste achiziţii sunt pe proiecte cu finanţare europeană.

Victor Ponta a arătat că în timp ce la drumul Suceava-Botoşani constructorul lucrează bine, şi îşi primeşte banii de la Guvern, la şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, unde s-au dat banii, constructorul a întârziat mult finalizarea lucrărilor.

Şeful CNADNR, Narcis Neaga, a spus la rândul său că lucrările la şoseaua de centură a Sucevei vor fi reluate de luni şi că termenul de finalizare este octombrie 2014.

El a mai spus că primul tronson, care leagă DN 2 din zona Pătrăuţi de DN 17, ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii mai.


Intră acum și în grupul de