Ponta vrea o întâlnire în luna iunie cu omologul său din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Primul ministru al României, Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, că abia în luna iunie a acestui an va putea avea o întrevedere cu omologul său ucrainean și că acest eveniment se va desfășura în România.

Premierul a mai spus cu aceeași ocazie că în momentul de față se stabilesc detaliile acestei întâlniri care va avea loc abia după alegerile prezidenţiale din Ucraina.

„Am discutat informal, însă aşteptăm alegerile din 25 mai din Ucraina. Luna viitoare, cu siguranţă vreau să mă văd cu omologul meu ucrainean”, a menționat Victor Ponta.

 

Premierul a mai spus că Acordul privind micul trafic de frontieră va fi unul dintre subiectele principale ale discuţiilor.

„Noi am făcut toate procedurile şi trebuie să fie un pic de rupere a birocraţiei şi pe partea cealaltă. Acum mi-a fost greu să insist când au problemele uriaşe pe care le au”, a mai spus premierul.

 

În Ucraina vor avea loc alegeri prezidenţiale în data de 25 mai, iar preşedintele ales va desemna premierul, care în momentul de față ocupă funcția cu caracter interimar.


Intră acum și în grupul de