Amenzi de aproximativ 650 milioane de lei aplicate de inspectorii ITM


Intră acum și în grupul de

Seful ITM Suceava, Nicolae Hanceriuc a declarat, marti, ca actiunile de control au vizat modul in care sint respectate prevederile legale in domeniul relatiilor de munca si ale protectiei muncii.

El a spus ca in domeniul securitatii si sanatatii in munca , inspectorii suceveni au constatat un numar de 536 de deficiente si au dispus 643 de masuri pentru remedierea acestora.

Hanceriuc a mai spus ca un numar de 43 de agenti economici au fost sanctionati, din care 35 au primit avertisment, iar opt au fost amendati, valoarea totala a amenzilor aplicate pentru deficientele constatate fiind de 235 milioane de lei.

El a explicat ca printre deficientele constatate la agentii economici in domeniul securitatii si sanatatii in munca se numara cele privind exploatarea instalatiilor electrice, efectuarea in mod necorespunzator a instructajelor de protectia muncii , lipsa truselor medicale in punctele de lucru si a sistemelor de semnalizare sonora la halele de gater, etc.

Hanceriuc a spus ca pentru deficientele constatate la agentii economici in domeniul relatiilor de munca inspectorii suceveni au aplicat amenzi in valoare de peste 400 milioane de lei.

Seful ITM Suceava a aratat ca in timpul actiunilor de control s-au depistat agenti economici care foloseau forta de munca fara a fi incheiate contracte de munca sau care nu efectuasera platile aferente pentru fondul asigurarilor sociale si somaj.Totodata, inspectorii ITM au mai depistat firme care nu aveau intocmite pontaje sau la care nu era respectat programul de lucru de opt ore, iar alte firme nu aveau depuse statele de plata la Inspectia Muncii.


Intră acum și în grupul de