Ministrul Dan Sova i-a amenintat cu penalitati pe constructorii soselei de centura a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Şantierul şoselei de centură a municipiului Suceava, unde lucrările au fost reluate doar de joi dimineaţă deşi ordinul de începere a fost cu data de 7 mai, a fost inspectat de ministrul Transporturilor, Dan Şova. Acesta a avertizat firma de construcţii că din luna iulie intră pe penalităţi dacă nu finalizează lucrarea.

Reprezentantul firmei de construcţii prezent la această vizită a spus că a fost depusă o cerere de extensie de timp, pentru luna septembrie, dar Şova a replicat că nu va fi avizată o asemenea solicitare. El a cerut constructorului să se mobilizeze şi să angajeze personal suficient, în condiţiile în care, joi, pe şantier se aflau 25 de muncitori în condiţiile în care este nevoie de 90-120 de muncitori.

dan sova

Ministrul Transporturilor le-a spus reprezentanţilor firmei de construcţii că penalităţile sunt mai mari decât salariile pe care ar trebui să le plătească angajaţilor şi a anunţat că firma va fi convocată săptămâna viitoare la sediul CNADNR pentru a stabili condiţiile în care se va continua derularea acestui contract.

Şova a arătat că speră ca firma de construcţii să angajeze personal suficient pentru a se încadra în termenul de finalizare, în luna iulie.

 Totodată, ministrul a sesizat că sunt necesare şi lucrări suplimentare pentru întărirea unor maluri de pământ de pe marginea şoselei pe o lungime de câteva sute de metri.

 Ministrul Transporturilor a vizionat şi pilonul de susţinere a unui pod al şoselei de centură ce supratraversează DN 17, supranumit „Zidul Morţii” şi a arătat că va fi nevoie de adoptarea unor soluţii pentru evitarea producerii de noi accidente în zonă după ce în noiembrie 2012 şi ianuarie 2014 s-au produs două accidente soldate cu patru morţi.

 El a spus că respectivul pilon va fi luminat, iar înainte de acest sens giratoriu se vor monta elemente de avertizare. „Important este să nu se mai producă accidente, iar şoferii să încetinească din timp”, a spus Şova.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să fie finalizate în 12 iulie 2012.


Intră acum și în grupul de