Contractul de modernizare a drumului care leaga Bucovina de Maramures va fi reziliat


Intră acum și în grupul de

“Dacă mâine nu se întâmplă o minune, contractul cu Shapir va fi reziliat şi vom relua licitaţiile de la zero pentru DN 18”. Declaraţia a fost făcută, joi, la Suceava, de ministrul Transporturilor, Dan Şova, care a arătat, într-o conferinţă de presă, că pe tronsonul contractat cu firma Shapir nu s-a lucrat, iar vineri este termenul de reziliere „Mâine (vineri, n.r.) Shapir se va prezenta la o ultimă negociere cu CNADNR pentru că mâine este şi termenul pentru reziliere”, a spus ministrul.

Potrivit lui Şova, firmei israeliene i s-a propus un memorandum în temeiul căruia CNADNR îşi ia angajamentul de plată a lucrărilor pe baza căruia firma ar putea obţine credit de la orice bancă.  „Nu am înţeles exact de ce nu vor, de ce au refuzat de ce consideră că e neimportant”, a declarat Şova.

El a menţionat că până la atribuirea contractului, dacă se va produce rezilierea, CNADNR va face întreţinerea porţiunilor de drum distruse. „Asta e. Îmi pare rău că este încă un constructor care dezamăgeşte foarte tare. Asta este situaţia, îndreptăm lucrurile”, a mai spus Şova, care a subliniat că acest drum, care face legătura în Bucovina şi Maramureş este foarte important atât din punct de vedere turistic, dar şi că este o importantă cale de acces spre vest pentru toţi locuitorii din Suceava.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a propus, încă din octombrie 2013, conducerii CNADNR rezilierea contractului cu firma Shapir Structures din Israel pentru că a executat doar cinci la sută din lucrările de modernizare a DN 18 în judeţul Suceava.

 Lucrările de modernizare la tronsonul Iacobeni-Moisei, de 89 de kilometri, au început în data de 1 septembrie 2011, iar acestea aveau ca termen de finalizare data de 31 august 2013. Contractul cu Shapir Structures este în valoare de 81 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin BEI.


Intră acum și în grupul de