Acasă Actualitate Sasiu al unui vagon folosit pentru inlocuirea unui pod peste un parau...

Sasiu al unui vagon folosit pentru inlocuirea unui pod peste un parau in comuna Valea Moldovei


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, vineri, că în comuna Valea Moldovei, un pod din lemn, construit după ce podul iniţial a fost distrus de inundaţiile din 2008, prezintă risc în exploatare, iar o soluţie în acest caz este folosirea unui şasiu de vagon pentru înlocuirea podului.

Sinescu a declarat într-o conferinţă de presă că la Valea Moldovei, un pod peste un pârâu, a fost afectat în urma inundaţiilor din anul 2008, iar în locul acestuia a fost montat un pod din lemn. El a explicat că elemente din podul vechi au rămas în albia pârâului, iar la ploi abundente acestea acţionau ca un stăvilar, iar în timp a fost afectat şi malul în zonă.



florin sinescu3

Prefectul a adăugat că la începutul săptămânii au fost scoase din albie părţile din vechiul pod, o parte fiind folosite pentru consolidarea malurilor.

El a spus că în condiţiile în care podul din lemn nu prezintă siguranţă în exploatare, a solicitat SN CFR să ofere la un preţ modic un şasiu de vagon care să fie folosit în locul actualului pod.

 Sinescu a menţionat că deschiderea acestui pod este de 12 metri, iar un şasiu de vagon de tren ar fi suficient pentru soluţionarea problemei.

 El a arătat că podul face legătura, pe un drum comunal, cu 45 de case din Valea Moldovei, iar o maşină de pompieri nu ar putea ajunge în eventualitatea unui incendiu din cauză că actualul pod din lemn nu poate susţine o asemenea greutate.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version