Suceava, cel mai zgomotos oras din judet!


Intră acum și în grupul de

În urma unei monitorizări efectuate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava în principalele zone din judeţ s-a constatat că zgomotul din municipiul Suceava depăşeşte valoarea admisibilă de 75 decibeli, iar cel din parcul central al oraşului, depăşeşte valoarea admisibilă pentru parcuri de 60 de decibeli.

Monitorizarea nivelului de zgomot a vizat zonele din principalele localităţi urbane ale judeţului care pot prezenta riscuri de afectare a populaţiei expuse, se arată într-o informare a APM Suceava prezentată, joi, în Colegiul Prefectural Suceava.

parc-contral-suceava

Sursa citată menţionează că măsurătorile nivelului de zgomot au fost efectuate în ultimul an periodic în 28 de puncte de monitorizare din care nouă în Suceava, cinci în Rădăuţi, câte trei în staţiunile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului şi câte două în Fălticeni şi Siret.

Locaţiile în care s-au efectuat măsurători sunt zonele cele mai expuse surselor de zgomot urban cum ar fi drumuri de diverse categorii din interiorul localităţilor, parcuri, parcări sau incinte industriale.

APM Suceava menţionează că în urma măsurătorilor, ponderea majoră a surselor de poluare fonică o deţine, în localităţile urbane din judeţ, traficul rutier.

Astfel, din cele 116 măsurători ale nivelului de zgomot mediu echivalent, 23 la sută din valorile măsurate (27 de valori) au depăşit nivelurile de zgomot maxim admise din care patru depăşiri au fost în parcuri, zone de recreere şi odihnă, cinci depăşiri în zonele străzilor de categoria 1, 11 depăşiri pentru străzi de categoria a doua şi şase depăşiri pentru străzi de categoria a treia.

„Din analiza tendinţei pe ultimii ani se constată că cele mai mari valori măsurate pe străzi de categorie I, magistrale, care au depăşit valoarea admisibilă de 75 dB(A), s-au înregistrat în municipiul Suceava, iar cele mai mari valori măsurate în parcuri, depăşind valoarea admisibilă de 60 dB(A), s-au înregistrat în parcul din centrul municipiului Suceava”, se arată în informarea APM Suceava.


Intră acum și în grupul de