Brandusel Nichitean cere demisia conducerii PNL Suceava: Motivul pentru care electoratul liberal nu a votat PNL a fost Alexandru Baisanu


Intră acum și în grupul de

Electoratul liberal a taxat PNL Suceava, unii prin absenţa la vot, alţii prin acordarea votului lor fostului liberal Mircea Diaconu, din cauza liderului PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, care s-a înconjurat doar de rude şi cumătri, susţine consilierul judeţean liberal sucevean Brânduşel Nichitean. „O spun pentru că ştiu. Motivul pentru care nu au votat PNL a fost Alexandru Băişanu”, a declarat Nichitean.

El a subliniat că actualul preşedinte al PNL Suceava s-a distanţat de oamenii din organizaţie care au făcut în trecut performanţă la alegeri, de primarii liberali cu imagine bună în judeţ, şi că şi-a văzut doar de interesul personal sau de grup. „Din această cauză, ca om care am muncit pentru PNL şi sunt dispus să mai muncesc pentru PNL îi voi cere în prima şedinţă a Delegaţiei Permanente demisia de onoare, să facă un pas în spate şi să vină cineva care să facă o echipă competitivă”, a spus Nichitean, care este şi membru al Delegaţiei Permanente a PNL Suceava.

nichitean 3

El a amintit că Alexandru Băişanu a declarat de mai multe ori că va demisiona din funcţie dacă scorul electoral al PNL Suceava va fi sub 25 la sută. „Unde e onoarea? Nu a obţinut nici jumătate din scorul pe care îl anunţa şi ar trebui să se ţină de cuvânt”, a mai spus Nichitean.

El s-a pronunţat pentru constituirea unei echipe interimare de conducere care să organizeze conferinţa judeţeană de alegeri.

PNL a obţinut în judeţul Suceava la alegerile europarlamentare doar 9,77 la sută din voturi.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că Nichitean are „mult tupeu” să facă astfel de declaraţii în condiţiile în care nu s-a implicat în campania electorală. „Trebuie să ai mult tupeu să ceri demisia când nu ai făcut campanie electorală, nu ai trecut un minut pe la partid în ultimele şase luni, ba din contră, ai luptat împotriva partidului”, a spus Băişanu care l-a acuzat de „colaboraţionism cu PSD” pe Nichitean.


Intră acum și în grupul de