Vezi ce i-a raspuns vicepremierul Liviu Dragnea primarului Mihaita Negura cu privire la continuarea finantarii partiei de pe Rarau


Intră acum și în grupul de

Primarul din municipiul Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, l-a întrebat joi pe ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, dacă există soluţii pentru continuarea finanţării pârtiei de pe masivul Rarău care este executată în proporţie de 80 la sută.

În cadrul unei întâlniri cu primarii şi parlamentarii suceveni, edilul-şef câmpulungean a explicat ministrului că până în 2012 au fost investiţi 10 milioane de euro în această pârtie, care este necesară în această staţiune şi că mai e nevoie de o investiţie de 2,5-3 milioane de euro pentru finalizare.

Negură şi-a exprimat îngrijorarea că investiţia făcută până acum se va degrada dacă nu va fi finalizată întreaga lucrare.

mihaita negura

Ministrul Dezvoltării a arătat că această situaţie este în atenţia ministerului care caută soluţii de finanţare. “A fost o abordare greşită pentru că a fost foarte multă dorinţă, dar nimeni nu s-a gândit la neputinţă. Suntem în situaţia că avem aproape 500 de milioane de lei de lucrări executate şi nedecontate pe pârtii. Asta e de fapt marea problemă. Au fost încurajaţi primarii să continue aceste lucrări, au fost încurajate şi companiile private să lucreze cu speranţa că vor primi banii fără să se gândească cineva în mod serios dacă va avea forţă ministerul acesta ca să poată să susţină”, a spus Liviu Dragnea.

El a subliniat că această situaţie este în atenţia ministerului, dincolo de neregulile constatate în cadrul derulării acestui program în diverse zone din ţară.

Dragnea a spus că nu se pot finanţa aceste lucrări din fonduri europene pentru că nu s-au făcut pe o procedură de acest tip şi nu crede că se vor putea aloca 500 de milioane de lei acum la pârtii pentru a se tăia fonduri de la lucrări de apă, canalizare, drumuri, şcoli sau grădiniţe.

Ministrul a mai declarat că se va face o prioritizare a acestor investiţii şi se vor stabili care sunt cele care ar putea fi finanţate dacă s-ar găsi fonduri.


Intră acum și în grupul de