Nechifor: „Guvernul nu inchide scoli. Domnul Lazar nu intelege politica Guvernului actual foarte bine”


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava va primi în acest an un număr de 42 de microbuze şcolare necesare în mai multe localităţi pentru transportul elevilor spre şcoli, a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă acest număr de microbuze şcolare va fi mărit, dacă se vor închide 84 de şcoli, aşa cum a anunţat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, şeful administraţiei judeţene a spus că şeful IŞJ Suceava nu a înţeles politica educaţională.

Catalin Nechifor 2

Întrebat dacă închiderea de şcoli face parte dintr-o strategie a IŞJ Suceava în condiţiile în care Lazăr a făcut public acest punct de vedere în două şedinţe, una cu primarii la începutul anului şi una în cadrul Colegiului prefectural, Nechifor a răspuns: „A treia oară nu mai apucă”.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că va avea o discuţie punctuală cu şeful IŞJ Suceava privind anunţurile sale cu închiderea şcolilor, pentru că nu a înţeles prea bine cum stau lucrurile cu zona educaţională din judeţul Suceava. „Domnul Lazăr nu înţelege politica Guvernului actual foarte bine. Guvernul nu închide şcolile. Îi vom mai explica odată dacă e nevoie”, a spus Nechifor.

 El a subliniat că o decizie privind închiderea unei şcoli se ia doar la nivel local, dacă părinţii decid împreună cu Primăria închiderea unei şcoli unde condiţiile de învăţământ nu sunt bune şi elevii au posibilitatea să înveţe în condiţii mai bune într-o altă şcoală din comună. „Nu vine prefectul sau inspectorul şef al ISJ să decidă. Noi facem eforturile necesare ca să asigurăm finanţare pentru dezvoltarea şcolilor în judeţ”, a explicat Nechifor.

Şeful ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat în cadrul şedinţei Colegiului prefectural de săptămâna trecută că un număr de 84 de şcoli din judeţul Suceava vor fi desfiinţate în următorii doi până la şase ani, din cauza scăderii numărului de elevi. El a mai spus că alte 13 unităţi de învăţământ deja au fost desfiinţate începând cu toamna anului trecut, din cauza efectivelor reduse de elevi.

 El a precizat că din cele 813 şcoli, grădiniţe şi licee din judeţ doar 266, reprezentând  32,7%, aveau aviz sanitar de funcţionare la începutul anului şcolar 2013-2014.


Intră acum și în grupul de