Investitia facuta la partia de pe Rarau ar trebui verificata de Corpul de Control al Guvernului. Vezi cine spune asta


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a sprijinit cât a putut Primăria din Câmpulung Moldovenesc pentru a achita datoriile faţă de lucrările executate la pârtia de pe Masivul Rarău în ultima perioadă a anului 2012, a declarat, vineri, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor. El a arătat, într-o conferinţă de presă, că numai în 2014, au fost făcute transferuri de 2,25 milioane de lei către municipalitatea câmpulungeană.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, în prezent, şi dacă ar fi găsită finanţare pentru continuarea lucrărilor la pârtie, aceasta nu se poate face din cauză că Primăria Câmpulung Moldovenesc a acţionat în instanţă firmele constructoare pentru că nu au finalizat lucrările la termenul stabilit. „Din anumite discuţii şi evaluări la care am participat încercam să găsim soluţii şi cu constructorii, dar în urmă cu două luni Primăria a acţionat în instanţă firmele constructoare şi din punctul meu de vedere, asta creează un handicap major la continuarea lucrărilor. Nu se poate comenta oportunitatea acţiunii în instanţă, dar juridic, cât timp va exista acţiunea nu se pot continua lucrările”, a spus Nechifor, într-o conferinţă de presă. El consideră că acest „moment juridic” creat de Primărie a determinat ca şi chiar dacă s-ar identifica fonduri pentru continuarea investiţiei acestea nu ar putea fi decontate.

partie rarau 2

Preşedintele CJ Suceava a spus că întreaga situaţie ar trebui verificată de Corpul de control al Guvernului. „Poate ar fi un sens ca şi Corpul de control al Guvernului să vină la faţa locului ca să vedem ce se întâmplă”, a spus Nechifor.

El crede că va trebui stabilit de ce au fost continuate lucrările în 2012 fără ca decontările să fie acceptate de Ministerul Dezvoltării sau de ce s-a ajuns în situaţia ca datoriile de 7,1 milioane de lei pentru lucrările executate nu au fost înregistrate din timp ca arierate ale primăriei.

Prezent la o întâlnire cu primarii şi parlamentarii suceveni, Liviu Dragnea a fost întrebat de primarul din municipiul Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, dacă există soluţii pentru continuarea finanţării pârtiei de pe masivul Rarău care este executată în proporţie de 80 la sută.

El a explicat ministrului că până în 2012 au fost investiţi zece milioane de euro în această pârtie, care este necesară în staţiune, şi că mai este nevoie de o investiţie de 2,5 – trei milioane de euro pentru finalizare.

Negură şi-a exprimat îngrijorarea că investiţia făcută până acum se va degrada dacă nu va fi finalizată întreaga lucrare.

 Ministrul Dezvoltării a arătat că această situaţie este în atenţia ministerului care caută soluţii de finanţare. „A fost o abordare greşită pentru că a fost foarte multă dorinţă, dar nimeni nu s-a gândit la neputinţă. Suntem în situaţia că avem aproape 500 de milioane de lei de lucrări executate şi nedecontate pe pârtii. Asta e, de fapt, marea problemă. Au fost încurajaţi primarii să continue aceste lucrări, au fost încurajate şi companiile private să lucreze cu speranţa că vor primi banii fără să se gândească cineva în mod serios dacă va avea forţă ministerul acesta ca să poată să susţină”, a spus Liviu Dragnea.

El a subliniat că această situaţie este în atenţia ministerului, dincolo de neregulile constatate în cadrul derulării acestui program în diverse zone din ţară.

 Dragnea a spus că nu se pot finanţa aceste lucrări din fonduri europene pentru că nu s-au făcut pe o procedură de acest tip şi nu crede că se vor putea aloca 500 de milioane de lei acum la pârtii pentru a se tăia fonduri de la lucrări de apă, canalizare, drumuri, şcoli sau grădiniţe.

 Ministrul a mai declarat că se va face o prioritizare a acestor investiţii şi se vor stabili care sunt cele care ar putea fi finanţate dacă s-ar găsi fonduri.


Intră acum și în grupul de