Seful APIA, suspendat din functie in urma cercetarilor DNA Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a decis suspendarea din funcție a domnului Gheorghe Dorel Benu, director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), ca urmare a hotărârii instanței judecătorești privind arestarea la domiciliu a acestuia. Decizia ministrului a fost luată în baza prevederilor articolului 94, pct.1, lit.f din Legea 188/1999 privind statutul funcționarilor publici, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Pentru asigurarea unei coordonări a APIA, ministrul Agriculturii l-a desemnat în calitate de director general interimar pe domnul Mihai Puțintei, în prezent director general al Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

gheorghe dorel benu

Procurorii DNA Suceava au dispus, miercuri seara, reținerea lui Gheorghe Dorel Benu, director general al APIA București, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de foloase necuvenite, în formă continuată și favorizarea făptuitorului, scrie realitatea.net.

Sursa citată precizează că în același dosar au mai fost reținuți Delia Moldoveanu, director executiv adjunct APIA Centrul Județean Suceava, pentru acordarea de subvenții cu încălcarea legii sau neurmărirea, conform legii, a respectării destinației subvenției, în forma continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, dare de mită și omisiunea sesizării, și Neculai Toma, medic veterinar în cadrul Circumscripției Sanitar Veterinare Horodnic, precum și reprezentantul Asociației Crescătorilor de Animale Horodnic, pentru înșelăciune, în formă continuată, și tentativă la această infracțiune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, și instigare la fals în declarații, în formă continuată.

Gheorghe Dorel Benu a fost pus în libertate, joi seară, de Tribunalul Suceava, după ce i-a expirat ordonanța de reținere, instanța rămânând în pronunțare. De asemenea, au fost puși în libertate, tot ca urmare a expirării ordonanțelor de reținere, Delia Moldoveanu, consilierul județean Ioan Piticari și medicul veterinar Neculai Toma.

Vineri, Tribunalul Suceava a dispus arest la domiciliu pentru 30 de zile în cazul directorului general APIA, Dorel Gheorghe Benu, dar și pentru adjunctul șefului APIA Suceava, Delia Moldoveanu, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de