Acasă Actualitate Botosanean ratacit in Masivul Rarau, gasit cu ajutorul jandarmilor montani

Botosanean ratacit in Masivul Rarau, gasit cu ajutorul jandarmilor montani


Intră acum și în grupul de

 Un tânăr de 26 de ani din comuna botioşăneană Văculeşti a anunţat, luni după-amiază, prin 112 că s-a rătăcit în timp ce urca Masivul Rarău.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, el a spus că a plecat din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre Vârful Rarău, însă s-a abătut de la traseul marcat şi s-a rătăcit, nemaiputându-şi continua deplasarea.



rarau

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpulung Moldovenesc, aflat în serviciu pe unul din traseele turistice din zonă l-a găsit după o oră în zona  Cheile Moara Dracului.

Bărbatul a relatat jandarmilor faptul că intenţiona să ajungă la o stână la care a lucrat în anul precedent şi a pornit pe traseul Câmpulung Moldovenesc – Valea Caselor – Cheile Moara Dracului – Popii Rarăului – Vârful Rarău.

În apropiere de Cheile Moara Dracului, a încercat să ocolească o zonă greu accesibilă, însă s-a rătăcit. Necunoscând zona şi nefiind sigur de modul de întoarcere la traseul marcat, a solicitat sprijin prin intermediul numărului unic 112.

Având în vedere că bărbatul nu a acuzat probleme de sănătate, jandarmii l-au condus până la un traseu mai accesibil şi i-au dat indicaţii pentru a ajunge în siguranţă în zona Vârfului Rarău.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version