Parlamentarii de Suceava, solicitati de operatorii in turism pentru a modifica legislatia in domeniu


Intră acum și în grupul de

Consiliul Consultativ în Turism înfiinţat pe lângă Consiliul Judeţean Suceava a avut, marţi, o nouă întâlnire, la Gura Humorului, unde s-au discutat principalele aspecte pe care ar trebui să le realizeze atât operatorii în turism cât şi autorităţile.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferinţă de presă că au fost discutate cu operatorii în turism programele pe care le organizează în sezonul de vară autorităţile judeţene, atât cele prin care este promovată destinaţia turistică Bucovina cât şi cele care atrag an de an turişti, cum sunt târgurile meşterilor populari, Festivalul medieval, Festivalul Rock Castle, Întâlniri Bucovinene, sau spectacolul aviatic.

nechifor lada cu zestre 1

În cadrul discuţiilor, operatorii în turism s-au pronunţat pentru o promovare mai agresivă a turismului în Bucovina şi continuarea investiţiilor în ceea ce priveşte infrastructura de drumuri şi turistică, cum ar fi pârtia de schi de pe Rarău.

Totodată, operatorii în turism doresc modificări legislative care să sprijine pe cei care au făcut investiţii în zone cu aflux mare de turişti.

Preşedintele CJ Suceava a spus că o discuţie cu parlamentarii suceveni va avea loc după sezonul de vară pentru a se promova proiecte de modificare a legislaţiei.

El a arătat că va avea lor o discuţie tematică pentru turism pentru o destinaţie importantă cum e Bucovina.


Intră acum și în grupul de