Un nou scandal in satul sucevean Gulia! 15 persoane sunt acuzate de tentativa de omor, distrugere si violare de domiciliu


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din oraşul Dolhasca a sesizat, marţi seară, prin 112, că mai mulţi membri ai unei familii din localitate au agresat fizic un bărbat de 62 de ani şi un altul de 42 de ani, din aceeaşi localitate.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, o patrulă care s-a deplasat în zonă a constatat faptul că, în centrul Cartierului de romi Gulia, s-au adunat mai multe persoane care erau violente, iar pentru restabilirea ordinii au intervenit poliţişti din Dolhasca, însoţiţi luptători Serviciului de Acţiuni Speciale şi jandarmi, care au fost nevoiţi să folosească şi substanţe iritant lacrimogene pentru dispersarea persoanelor turbulente.

În urma verificărilor s-a stabilit luni marţi seara doi bărbaţi au fost agresaţi de 15 membri ai două familii, în curtea casei în construcţie a unui bărbat din localitate care a şi sesizat Poliţia.

În urma agresiunilor, cei doi bărbaţi au suferit răni care necesită pentru vindecare peste 75 de zile de îngrijiri medicale şi, de asemenea, s-a stabilit că în cauză există elementele constitutive pentru încadrarea faptelor în tentativă de omor.

Totodată, în timpul altercaţiei au fost distruse geamurile a două autovehicule aparţinând proprietarului casei în construcţie unde s-a produs altercaţia.

„Având în vedere pericolul social al faptelor săvârşite şi tulburarea adusă ordinii şi liniştii publice au fost dispuse de îndată măsuri operative de identificare a tuturor participanţilor la comiterea faptelor antisociale”, arată IPJ Suceava care menţionează că a fost constituită o echipă complexă de poliţişti judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, care sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au efectuat investigaţii şi cercetări penale peste 24 de ore pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în agresiune, stabilirea participaţiei penale şi asigurarea materialului probator în cauză.

Astfel, au fost identificate 15 persoane cu vârste între 24 şi 57 de ani, între care două femei, care sunt acuzate de tentativă de omor, distrugere şi violare de domiciliu.

Astfel, sunt cercetaţi D. Decebal de 29 de ani, D. Dumitru de 57 de ani, S. Gheorghiţă de 45 ani, S. Adam de 47 ani, S. Adrian de 40 de ani, S. Vasile de 38 ani, S. Zicu de 51 ani, S. Segal de 29 ani, C. Robert de 40 ani, R. Eugen de 27 ani, R. Florin 24 ani, M. Ilie de 39 ani, D. Darius de 33 ani, S. Carmen de 43 ani şi S. Mariana de 53 de ani, toţi din satul Gulia, oraşul Dolhasca.

Toate persoanele identificate au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la această oră fiind audiate, urmând a se dispune măsurile preventive procedurale.

Până la această oră, 6 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi introduse în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de