Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide saptamana viitoare pentru vizitatori! In curtea interioara vor fi prezentate doua spectacole de teatru


Intră acum și în grupul de

Lucrările la Cetatea de Scaun a Sucevei ar urma să fie finalizate în luna noiembrie, cu patru luni în avans faţă de termenul stabilit, gradul de realizare fiind de 75 la sută, a declarat, joi, şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, după ce a inspectat şantierului monumentului istoric. „Progresul este impresionant. Avem garanţii că proiectul va fi finalizat mai repede de data estimată. Suntem asiguraţi că lucrările vor fi închise în noiembrie”, a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că Cetatea de Scaun va fi deschisă progresiv, cu luarea măsurilor de protecţie, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare astfel încât pe perioada verii să se poată organiza manifestările tradiţionale din cetate, Festivalul Medieval şi Bucovina Rock Castle, care se desfăşoară în a doua jumătate a lunii august.

nechifor si lungu

Până atunci, săptămâna viitoare, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun vor fi prezentate două spectacole de teatru în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST) care se desfăşoară la Suceava în perioada 5-12 iulie. VEZI PROGRAMUL

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că lucrările au evoluat foarte bine, iar constructorul îşi face treaba cu profesionalism. „Cetatea era într-un real pericol, pentru că era riscul de alunecare al versantului nordic”, a spus Lungu. El a mai anunţat că Primăria Suceava este dispusă să intre în asociere cu Muzeul Bucovinei pentru a suporta o parte din costurile cu întreţinerea întrucât încălzirea spaţiilor pe timp de iarnă va costa destul de mult.

Directorul firmei General Construct, Viorel Nuţu, a declarat că lasă imaginile să vorbească în locul său şi că speră ca lucrările să fie finalizate în luna noiembrie.

nechifor si nutu

 El a arătat că lucrările au fost destul de dificile, atât cele de consolidare a versantului nordic cât şi cele de restaurare, dar că s-au desfăşurat corespunzător şi este încrezător că întreaga lucrare va fi apreciată de suceveni şi de turişti.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost închisă pentru public din luna aprilie din motive de securitate.

 Cetatea de Scaun a Sucevei este restaurată printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.


Intră acum și în grupul de