Flutur: Dupa ce in urma cu patru ani am taiat, simbolic, gardul de sarma ghimpata cu Republica Moldova, azi am votat asocierea cu UE

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, joi, după ratificarea Acordului de asociere ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană de Senat, că a participat la cel de-al doilea moment istoric de maximă importanţă în ceea ce priveşte relaţia cu Republica Moldova, după cel din 2010 când a tăiat, simbolic, gardul de sârmă ghimpată de la graniţa româno-moldovenească.

 „Astăzi, la o zi după împlinirea a 510 de ani de la moartea lui Ştefan cel Mare, am avut onoarea ca senator de Suceava să ratificăm cu bucurie în suflet şi lacrimi în ochi Acordul de Asociere a fraţilor noştri din Republica Moldova cu Uniunea Europeană”, a spus Flutur.

flutur motiune blaga 1

El a arătat că a participat la votul din plenul Senatului unde Acordul a fost adoptat cu 122 de voturi.

„Pentru mine este al doilea moment în care trăiesc o pagină de istorie. Primul a fost în 2010 când împreună cu Vasile Blaga pe atunci ministru de interne şi Vlad Filat premier al Republicii Moldova într-un gest simbolic am tăiat gardul de sârmă ghimpată care ne-a separat atâta vreme”, a spus Flutur.

Liderul democrat-liberal a arătat că, de altfel, la Muzeul Bucovinei a depus şi se află o bucată din  acel gard ca o mostră dureroasă a istoriei.

„Nu putem decât să sperăm că ne vom întâlni într-un timp foarte scurt atât cu fraţii noştri din Republica Moldova cât şi cu vecinii noştri ucraineni într-o Europă unită unde contează mai mult oamenii şi mai puţin graniţele”, a mai declarat Gheorghe Flutur.