Flutur: Dupa ce in urma cu patru ani am taiat, simbolic, gardul de sarma ghimpata cu Republica Moldova, azi am votat asocierea cu UE


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, joi, după ratificarea Acordului de asociere ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană de Senat, că a participat la cel de-al doilea moment istoric de maximă importanţă în ceea ce priveşte relaţia cu Republica Moldova, după cel din 2010 când a tăiat, simbolic, gardul de sârmă ghimpată de la graniţa româno-moldovenească.

 „Astăzi, la o zi după împlinirea a 510 de ani de la moartea lui Ştefan cel Mare, am avut onoarea ca senator de Suceava să ratificăm cu bucurie în suflet şi lacrimi în ochi Acordul de Asociere a fraţilor noştri din Republica Moldova cu Uniunea Europeană”, a spus Flutur.

flutur motiune blaga 1

El a arătat că a participat la votul din plenul Senatului unde Acordul a fost adoptat cu 122 de voturi.

„Pentru mine este al doilea moment în care trăiesc o pagină de istorie. Primul a fost în 2010 când împreună cu Vasile Blaga pe atunci ministru de interne şi Vlad Filat premier al Republicii Moldova într-un gest simbolic am tăiat gardul de sârmă ghimpată care ne-a separat atâta vreme”, a spus Flutur.

Liderul democrat-liberal a arătat că, de altfel, la Muzeul Bucovinei a depus şi se află o bucată din  acel gard ca o mostră dureroasă a istoriei.

„Nu putem decât să sperăm că ne vom întâlni într-un timp foarte scurt atât cu fraţii noştri din Republica Moldova cât şi cu vecinii noştri ucraineni într-o Europă unită unde contează mai mult oamenii şi mai puţin graniţele”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de