Delegatie importanta de oficialitati judetene si locale sucevene in vizita in regiunea partenera Schwaben


Intră acum și în grupul de

O delegaţie condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, din care fac parte 20 de primari din judeţ, dar şi cinci consilieri judeţeni, a plecat, sâmbătă, spre Augsburg, capitala regiunii partenere Schwaben, în vederea efectuării unui schimb de experienţă în domeniul administrativ şi al atragerii de fonduri europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat înainte de plecare că delegaţia suceveană va avea întâlniri cu conducerea regiunii Schwaben, cu preşedintele regiunii, Jurgen Reichert, dar şi cu primari şi consilieri din această regiune.

legoland

Pe parcursul vizitei, primarii şi consilierii judeţeni suceveni vor putea învăţa din experienţa germană atât din modul în care se face administraţie, dar şi în ceea ce priveşte promovarea de proiecte, în special cu finanţare europeană.

Cătălin Nechifor urmează să aibă discuţii cu omologul său german, Jurgen Reichert, cu care va participa şi la o întâlnire cu reprezentanţii firmei care administrează parcul de distracţii Legoland, aflat în apropierea oraşului Gunzburg.

Nechifor doreşte să afle mai multe informaţii despre modul de administrare a unui asemenea parc în condiţiile în care intenţionează să promoveze un proiect de realizare a unui parc tematic în zona Păltinoasa, pe o suprafaţă de 97 de hectare, pe locul unei foste unităţi militare.

El este în căutarea de parteneri pentru acest proiect, atât pentru finanţarea lui, dar şi pentru gestionarea unei asemenea investiţii care ar putea atrage anual zeci de mii de vizitatori.


Intră acum și în grupul de