CJAS Suceava vrea mai multe farmacii in mediul rural


Intră acum și în grupul de

Presedintele-director general al CJAS Suceava, Dorin Stanescu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa ca se doreste ca in localitatile rurale izolate sau care sint situate la o distanta mare fata de o localitate urbana , populatia sa poata beneficia de medicamente fara sa fie nevoita sa se deplaseze in orase pentru a si le procura.

El a spus ca aceste farmacii sau puncte farmaceutice ar putea fi infiintate la propunerea DSP Suceava, CJAS urmind sa asigure finantarea prin incheierea unor contracte cu farmaciile respective.

Stanescu a precizat ca vor exista consultari si cu Colegiul Judetean al Farmacistilor Suceava in privinta acestei probleme.

In prezent, in localitatile Malini, Ostra , Straja si Arbore exista farmacii sau puncte farmaceutice insa acestea nu au incheiate contracte de furnizare de servicii cu CJAS Suceava.

Localitatile in care ar fi necesara infiintarea unor asemenea unitati sint Todiresti, Breaza, Fundu Moldovei, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulita, Sadova, Comanesti, Valea Moldovei, Fratautii Noi, Galanesti, Iaslovat, Satu Mare, Ulma, Vicovu de Jos, Balcauti, Gramesti, Musenita, Ciocanesti, Cirlibaba, Crucea, Dorna Arini, Panaci si Poiana Stampei.

Presedintele Colegiului Farmacistilor Suceava, Doinita Cocris a declarat, marti, ca exista interes din partea farmacistilor pentru infiintarea unor puncte farmaceutice, farmacii , drogherii sau puncte exterioare ale farmaciilor in mediul rural, in prezent functionind peste 90 de asemenea unitati in localitati rurale.

Cocris a spus ca la solicitarile comunitatilor locale , in ultimii ani , numarul acestora a crescut, dar a subliniat ca exista si cereri ale unor primari care doresc functionarea a doua sau trei puncte farmaceutice in comunele respective si nu intotdeauna aceste solicitari pot fi onorate .

“Cit ne permite legislatia in vigoare, noi vom incerca sa-i ajutam “, a spus Cocris.


Intră acum și în grupul de