Fostul sef al SPF Siret, Nelu Fediuc, a fost arestat. Paul Pirjolea, acuzat de camatarie, cercetat in libertate

Fostul şef al Poliţiei de Frontieră Siret, comisarul şef Nelu Fediuc, a fost arestat, sâmbătă seara, de Tribunalul Suceava, pentru o perioadă de 30 de zile. În acelaşi dosar, Paul Pîrjolea, acuzat de cămătărie, va fi cercetat în stare de libertate, a decis Tribunalul Suceava.

 Nelu Fediuc DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus sâmbătă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Nelu Fediuc, fostul şef al Sectorului Poliției de Frontieră Siret. Acesta este acuzat de luare de mită, în formă continuată şi influențarea declarațiilor. Ulterior, el a fost prezentat în faţa instanţei care a admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Procurorii DNA arată în ordonanța de reținere că au date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2008-2012, Nelu Fediuc, în virtutea atribuțiilor de serviciu a asigurat protecție în Vama Siret pentru mai multe persoane care tranzitau țigări prin punctul vamal, peste plafonul legal admis de lege, și cu sustragerea de la plata taxelor vamale.

 

Şeful SPP Suceava, colonelul Lucian Solcan, care a fost reţinut de DNA Suceava în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost eliberat sâmbătă după amiaza şi urmează să fie cercetat sub control judiciar.

Procurorii DNA Suceava l-au reţinut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe şeful SPP Suceava, colonel Lucian Solcan, pentru fapte comise în perioada în care era ofițer de poliție în cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava.

 

El este acuzat de trafic de influență, în formă continuată şi abuz in serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos.

 

Cercetat în acelaşi caz, cămătarul Paul Pîrjolea a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, dar solicitarea procurorilor a fost respinsă, acesta urmând să fie cercetat în libertate.

 

 

Citeste mai mult: https://www.newsbucovina.ro/actualitate/104971/fostul-sef-al-spf-siret-nelu-fediuc-retinut-pentru-luare-de-mita-si-influentarea-declaratiilor