Blocada 2014-In trei zile politistii au depistat 65 de infractiuni, 25 in flagrant. 73 de persoane cercetate penal


Intră acum și în grupul de

Acţiunea Blocada 2014 dispusă de şeful IGPR Petre Tobă şi care a inclus judeţul Suceava s-a desfăşurat timp de trei zile în perioada 16-19iulie.

În cele fiecare din cele trei zile ale acţiunii, la nivel judeţean au acţionat în medie 290 de poliţişti. Activităţile s-au desfăşurat în sistem integrat, pe raza judeţului acţionând poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, crimă organizată, acţiuni speciale, precum şi din cadrul structurii arme, explozivi, substanţe periculoase.

Potrivit IPJ Suceava, în cele trei zile ale acţiunii au fost constatate 65 de infracţiuni. Dintre acestea, 25 infracţiuni au fost constatate în flagrant, urmare a prezenţei poliţieneşti crescute în stradă. În urma acţiunilor desfăşurate, 73 de persoane sunt cercetate penal de către poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni, iar două persoane au fost reţinute de poliţişti şi una arestată.

razie politie

În cadrul acţiunii au fost organizate 130 de acţiuni şi 92 de filtre rutiere, fiind reţinute 40 permise de conducere  şi 29 certificate de înmatriculare, dar au mai fost ridicate patru arme, din care două 2 letale şi au fost confiscate 97 de cartuşe.

Totodată, au fost aplicate 1.673 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 830.157  lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 131.597 lei.

Au fost verificate 479 de vehicule şi 445 unităţi economice şi au fost confiscate 3011 pachete ţigarete de contrabandă.

Poliţia Suceava atrage atenţia că acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale vor continua şi în perioada următoare, asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi legalitatea actelor de comerţ, constituindu-se în priorităţi ale poliţiştilor suceveni.


Intră acum și în grupul de