Anunturile false de cumparare a masinilor de cusut au reaparut pe strazile Sucevei


Intră acum și în grupul de

Anunțurile privind cumpărarea de către un colecționar german a unor mașini de cusut vechi, de diferite mărci, au reapărut în municipiul Suceava.

În ultimele zile în mai multe zone de pe raza municipiului Suceava care asigură vizibilitate (stâlpi de înaltă tensiune, staţii de transport în comun, pereţi ai clădirilor) au fost afişate anunţuri prin care se oferă sume mari de bani pentru achiziţionarea unor maşini de cusut, de diferite mărci, a informat IPJ Suceava.

anunt masina de  cusut

Polițiștii suceveni recomandă cetățenilor să nu dea curs unor astfel de solicitări și  atrag atenţia să manifeste responsabilitate şi să nu depună în diverse conturi sume de bani pentru efectuarea unor plăţi, putând cădea victime ale unor infracţiuni de înşelăciune.

În luna noiembrie a anului trecut o persoană din municipiul Suceava a achitat unui cetățean în autogara din Tg. Neamţ suma de 5.000 Euro pentru o maşină de cusut Singer şi un certificat de calitate. Părţii vătămate i s-a promis ca va primi ulterior pe maşina de cusut cu certificat de garanție 40.000 Euro.

De asemenea, polițiștii au atras atenția și asupra unui alt tip de înşelăciune prin vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu. Tigăile, covoarele, perdele sau alte obiecte sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag bunuri din casă.


Intră acum și în grupul de