Un sfert dintre furturile comise in judetul Suceava sunt din locuinte. In multe cazuri hotii au gasit usile descuiate


Intră acum și în grupul de

 

În judeţul Suceava s-au înregistrat în primele şase luni ale acestui an 2.206 de furturi din care, un sfert, adică 538 sunt furturi sunt din locuinţă, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut se remarcă o scădere a acestor fapte cu 76 de furturi.

IPJ Suceava consideră îngrijorător faptul că aproape 20% dintre furturile din locuinţă  sunt favorizate de faptul uşile nu sunt încuiate, ferestrele sunt lăsate deschise, sau cheile sut lăsate sub preş sau în alte locuri.

 

Deşi poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia cu privire la reguli preventive minime ce trebuie respectate, 90 de furturi datorate neasigurării uşilor au fost sesizate în primul semestru al anului.

 

În ultimele 24 de ore poliţiştii au sesizaţi cu privire la alte două furturi , în ambele cazuri neglijenţa şi superficialitatea proprietarilor înlesnind activitatea infracţională a hoţilor, precizează IJP Suceava.

Astfel, duminică la prânz  Poliţia municipiului  Câmpulung Moldovenesc, a fost sesizată de un localnic de 29 ani, despre faptul că în ultima săptămână, persoane necunoscute au pătruns în apartamentul în care locuieşte fără forme legale, prin geamul de la baie lăsat deschis, iar din interior au sustras suma de 5.000 lei.

hoti geam

Tot duminică, în cursul serii,   Secţia de poliţie Burdujeni, a fost sesizată de un bărbat de 37 ani din localitate, despre faptul că în weekend, persoane necunoscute i-au tăiat şi sustras instalaţia electrică din locuinţa proprietate aflată  în construcţie, situată în cartierul Burdujeni, prejudiciul fiind de circa 3.000 lei. Locuinţa nu este asigurată cu sisteme de securitate şi nu prezintă nici alte elemente de siguranţă.

În ambele cauze cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

 


Intră acum și în grupul de