Serviicile publice comunitare vor elibera permisele de conducere auto


Intră acum și în grupul de

Actul normativ adoptat face parte din legislatia secundara specifica desfasurarii activitatilor de eliberare si evidenta a permiselor de conducere, certificatelor de inmatriculare a vehiculelor si placilor cu numere de inmatriculare.
Conform actului normativ, autoritatile competente pentru inmatricularea si radierea autovehiculelor si remorcilor sunt serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, sub coordonarea Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor. Totodata, examenul pentru obtinerea permisului de conducere se organizeaza si se sustine la serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, in a carui raza de competenta isi are domiciliul candidatul.

Modul de organizare si desfasurare a examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pregatirea si atestarea examinatorilor se stabilesc prin ordin al ministrului administratiei si internelor.

In cazul in care se constata ca o persoana a fost declarata „admis” prin incalcarea dispozitiilor legale sau prin mijloace frauduloase, permisul de conducere se anuleaza de catre autoritatea emitenta.

Permisul de conducere se elibereaza de catre serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor. Forma si continutul permisului de conducere se stabilesc de catre Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor.

Evidenta conducatorilor de autovehicule si tramvaie se tine, la nivel central, de catre Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, iar la nivel local, de catre serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, se mai precizeaza in Hotarare.


Intră acum și în grupul de