Un clan de batausi din Dolhasca, trimis in judecata pentru tentativa de omor si violare de domiciliu


Intră acum și în grupul de

Ancheta penală în cazul bătaii sângeroase din luna iunie a acestui an din satul Gulia, orașul Dolhasca, dintre două clanuri de romi a ajuns la final. Rechizitoriul a fost trimis în instanță pentru judecare la Tribunalul Suceava.

bataie_scandal

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Dulap Decebal, Dulap Dumitru, Sîrbu Gheorghiță, Sîrbu Adrian, Sîrbu Zicu, Sîrbu Segal, Roman Eugen și Roman Florin pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă la infracţiunea de omor calificat.  De asemenea, Moldovan Ilie şi Dulap Darius, au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu și tentativă la infracţiunea de omor calificat şi distrugere. Totodată, inculpaţii Constantin Robert, Sîrbu Adam și Sîrbu Vasile sunt cercetați pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu.

Procurorii suceveni au descoperit că între membrii familiei Iordache şi membrii familiei Sîrbu respectiv Dulap exista o stare conflictuală veche. De-a lungul timpului au existat multe „conflicte sângeroase” soldate în principal cu vătămarea corporală a protagoniştilor.

Pe data de 17 iunie 2014, partea vătămată I.N. ,poreclit „Tărzănel”, din satul Gulia, lucra împreună cu numiţii C.G.D. şi H.D. la efectuarea unor lucrări de construcţii la locuinţă, respectiv edificarea gardului împrejmuitor al proprietăţilor sale. La lucrări au participat şi părţile vătămate I.V. şi C.G., tatăl respectiv cumnatul lui I.N..

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în jurul orelor 20:00, lucrările au încetat, iar părţile vătămate şi muncitorii prezenţi strângeau uneltele de lucru şi făceau curăţenie în curte. În acel moment, membrii familiei Sîrbu şi Dulap au pătruns fără niciun drept în curtea locuinţei lui I.N., cu toţii având asupra lor diverse obiecte contondente (furci, topoare, răngi metalice, pari din lemn şi cuţite).  O parte dintre agresori a pătruns pe poarta de acces auto, iar o altă parte a intrat pe poarta locuinței.

Animați de dorinţa de răzbunare, de a-i vătăma ori chiar de a-i elimina pe membrii familiei Iordache, agresorii s-au năpustit asupra rivalilor.

Grupul de agresori format din inculpaţii Moldovan Ilie, Sîrbu Adrian, Roman Eugen, Roman Florin şi Sîrbu Gheorghiţă s-a năpustit asupra victimei I.V., aplicându-i „cu sete” o ploaie de lovituri cu obiectele contondente pe care le aveau asupra lor în diverse zone vitale ale corpului, în special la nivelul capului.

Potrivit victimei I.V., Moldovan Ilie i-a aplicat o puternică lovitură cu o furcă, cu partea metalică a acesteia în cap, moment în care s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la sol. Victima a fost în continuare lovită cu muchia toporului în zona capului de către Sîrbu Adrian, iar Roman Eugen şi Roman Florin i-au aplicat multiple lovituri cu pari din lemn în diverse zone ale corpului. Profitând de faptul că I.V. se afla la pământ, în imposibilitatea de a se apăra, Sîrbu Gheorghiţă i-a aplicat acestuia o lovitură de cuţit în zona coapsei piciorului stâng.

Cât timp I.V. zăcea la pământ, celălalt grup de agresori format din Sîrbu Segal, Sîrbu Zicu, Dulap Dumitru, Dulap Decebal, Dulap Darius, Constantin Robert, Sîrbu Adam şi Sîrbu Vasilică s-a năpustit asupra cumnatului victimei.

I.V. a ajuns la spital cu numeroase contuzii, cu echimoze, hematoame, excoriaţii, plăgi contuze, plăgi înţepate, hemoragie subconjunctivală ochi stâng, contuzie cerebrală cu hemoragie subarahnoidiană, fractură tibie stângă, leziuni ce au fost produse prin lovire cu corpuri sau mijloace contondente şi cu un corp înţepător-tăietor. Acesta a avut nevoie pentru vindecare de 65-75 de zile de îngrijiri medicale, iar C.G., care a suferit contuzii cu hematoame, excoriaţii, plagi contuze, plagă înţepată, fractură craniană cu hematom extradural şi hemoragie subarahnoidiană a avut nevoie de 75-85 de zile de îngrijiri.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de