Gheorghe Flutur se va ocupa direct de unificarea PDL-PNL: Noul PNL nu se va infiinta „impotriva cuiva”


Intră acum și în grupul de

Liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că a fost unul dintre cei mai puternici susţinători ai înfiinţării noului PNL, cel mai mare partid de centru – drepta din România. „În primul rând, vreau să subliniez încă o dată că am fost membru al PNL timp de 7 ani de zile. În 2006, la sfârşit, am părăsit acest partid pe fondul unor neînţelegeri cu Călin Popescu Tăriceanu, care încă de atunci dădea semne că doreşte să apropie PNL de PSD. Şi cred că viaţa mi-a dat dreptate. Apoi, am participat la fondarea PDL, împreună cu colegi din fostul PD. Şi am activat 7 ani în PDL. Iar acum, nu ne împiedică nimic din punct de vedere ideologic să ne întâlnim din nou cu PNL şi să facem acest mare partid de centru – dreapta”, a declarat Gheorghe Flutur.

flutur

El a spus că „salută revederea cu liberalii”, anunţând în acelaşi timp că noua Alianţă Creştin Liberală va veni în cel mai scurt timp cu o ofertă pentru judeţul Suceava, care va conţine proiectele ce trebuie realizate pentru bunăstarea populaţiei şi pentru dezvoltarea acestei zone „condamnată de guvernarea socialistă la uitare şi subdezvoltare în ultimii doi ani şi ceva”.

Preşedintele PDL Suceava, care este şi secretar general al PDL, se va ocupa direct de organizarea unificării dintre PNL şi PDL întrucât face parte din comisia de unificare a celor două formaţiuni politice sub numele de PNL. Potrivit lui Flutur, până la fuziunea dintre cele două formaţiuni va funcţiona această comisie, formată din zece membri, cinci de la PNL şi cinci de la PDL.

El a spus că din partea PDL, din această comisie mai fac parte Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă, George Scripcaru şi Mircea Hava. „Obiectivul nostru este să asigurăm unificarea până la nivelul organizaţiilor locale, să armonizăm lucrurile şi să lucrăm pe o singură voce. Şi pentru ca populaţia să înţeleagă de ce am înfiinţat acum Alianţa Creştin Liberală, trebuie spus că am făcut acest lucru pentru că deşi am depus actele la Tribunal pentru noul partid, care se cheamă PNL, rezultat din fuziunea PDL şi PNL-ul vechi, până la depunerea candidaturilor la jumătatea lui septembrie 2014 nu este timp fizic pentru ca justiţia să se pronunţe pe înregistrarea noastră. Şi atunci, la prezidenţiale participăm sub forma Alianţei Creştin Liberale PNL – PDL”, a declarat Gheorghe Flutur.

 El a adăugat că începând de luni, 11 august a.c., după anunţarea oficială a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României, vor fi stabilite echipele naţionale şi cele judeţene pentru campania electorală şi va fi începută campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii.

 Totodată, Gheorghe Flutur a ţinut să sublinieze că noul PNL nu se va înfiinţa „împotriva cuiva”. „Ne dorim mai puţine intrigi, mai puţin scandal politic şi mai multe soluţii şi lucruri concrete realizate pentru locuitorii României şi ai judeţului Suceava”, a conchis liderul PDL Suceava.


Intră acum și în grupul de