Liderii ACL Suceava in conferinta de presa comuna la sediul PDL. Flutur: „Se prescriu toate atacurile dintre PNL si PDL”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa comuna a liderilor judeteni ai ACL (PDL-PNL), la sediul PDL

Gheorghe Flutur, liderul PDL Suceava:

„As vrea sa spun ca azi s-a intamplat ceea ce era firesc la Suceava, intalnirea pentu constituirea noului partid de dupa fuziune. Am avut o sedinta de lucru a BPJ al PDL si PNL. A fost o intalnire foarte eficienta si de luni, intram in linie dreapta pentru campania electorala.

Alexandru Baisanu, liderul PNL Suceava:

„Am incheiat o etapa de negocieri desfasurata pe parcursul a doua luni. Ce se degaja din hotararile luate azi si din votul de azi se scoate in evidenta faptul ca atat PDL si PNL au avut de suferit de pe urma PSD. A venit vremea ca PDL si PNL sa isi dea mana cu scop clar-interesul romanilor. La Suceava, impreuna cu copresedintele Flutur am stabilit constituirea organismelor comune de conducere. Urmeaza ca pana la ultima localitate, in 2 saptamani sa se faca la fel.

In opinia mea, Klaus Iohannis va fi presedintele Romaniei din noiembrie. I-am anuntat pe toti ca nu a existat o tovarasie la bani cu PSD si filiala Suceava nu are nici o datorie fata de PSD. Ba din contra. Sper ca noua constructie sa dea forta si capacitate de a atrage bani din fonduri europene de care avem atat nevoie. Dupa 2 ani de guvernare PSD, nu s-a intamplat nimic. E nevoie de oameni politici hotarati si o forta politica serioasa.”

Flutur:

„Am votat in unanimitate comasarea la toate nivelurile. Am primit ultimii 3 membri azi de la Forta Civica, ca efect al fuziunii la nivel national. Le-am acordat 3 posturi in Biroul judetean. 49 sunt de la PDL si tot atat de la PNL. Acolo unde numarul consilierilor ne permite, vom face alte majoritati in consiliile locale. Noul partid sa isi puna amprenta pe administrarea judetului. Important e sa amendam PSD pentru ce nu face.

Ma supara foarte tare ca unul dintre proiectele pe care le-am adus la Suceava sa nu fie gata, e vorba de Aeroportul Salcea. Adomnitei de la Iasi ne cheama la inaugurarea aeroportului si il felicit. Noi, la Suceava eram in avans cu lucrarile si acum suntem in urma.

Luni, la ora 13 vom desemna candidatul. Asteptam rezultatul final al sondajului. De marti avem prima intalnire a echipei operative si vom stabili foaia de parcurs.”

Baisanu:

„Am anuntat candidatura la Primaria Sucevei in 2016 si ma voi supune unui sondaj de opinie alaturi de ceilalti doi colegi care mai doresc sa candideze. Doresc succes oricaror alti colegi care vor sa o faca. Suntem 3 care si-au exprimat dorinta.”

Flutur:

„Corect este, si politic si responsabil, ca acolo unde numarul consilierilor permite sa se creeze noi majoritati. Daca ecuatia ne arata ca putem, o vom face si ne vom pune oameni care sa ne asculte si sa puna in practica proiectele. Nu as vrea sa incep cu posibile exceptii. Nu vrem sa vorbim de sanctiuni pentru cei care doresc sa plece la PLR. Noul partid de dreapta da o garantie pentru urmatorii 10 ani. Va trebuie sa venim cu un proiect PRO si nu impotriva cuiva. Sunt multe sensibilitati care trebuie gestionate inteligent. Va spune un om care a lucrat la fuziunea PLD- PD si am castigat toate alegerile intr-un ciclu de 4 ani. Sunt covins ca la fel se va intampla si acum.

PLR e un fel de pacaleala pentru cei care doresc sa guverneze cu PSD.”

Băişanu:

„La partidul lui Udrea au plecat din PDL, iar la partidul lui Tariceanu, oameni din PNL. PLR e facut in biroul lui Dragnea. Nu mai discutam despre asta.

Sunt pierderi minore si nu imi pare rau de oamenii care pleaca. Cei care vor sa plece sa le dea Dumnezeu putere.

Daca as fi candidat la europarlamentare, scorul ar fi fost altul. Am pierdut la putin in fata lui Lungu. Cand se voteaza primarul se voteaza si omul. Important pentru mine e sa vad cum stau in fata cetatenilor din Suceava.”

Flutur:

„In 2000 am intrat in poltica. 7 ani am fost in PNL de la simplu membru pana la numarul 2 la nivel national. 7 ani am fost membru al PDL. Daca dupa 14 ani de politica inchidem cercul si participam la reunirea celor 2 partide, pentru mine e o implinire.  Cand am plecat in 2006, am plecat din functia de ministru. Nu am fost de acord cu Tariceanu si de apropierea sa de PSD. Viata mi-a dat dreptate.

Eu nu tin suparari. Interesul e pentru Suceava. Eu uit orice pentru interesul sucevenilor. Am primit critici de la cei cu care am fost azi la masa. Vreau ca 2016 sa fie anul in care dreapta sa fie la conducere in judet. Se prescriu toate atacurile dintre noi, PNL si PDL.”

 

Băişanu:

„Nimeni nu e perfect pe lumea asta. Nu am atacat niciodata persoane , ci doar fapte si opinii. Fiecare am invatat din greseli.”


Intră acum și în grupul de