Acasă Actualitate Sistem nou de supraveghere a infectiilor respiratorii acute cu alura gripala

Sistem nou de supraveghere a infectiilor respiratorii acute cu alura gripala


Intră acum și în grupul de

Nicolae a subliniat ca din acest an se aplica un nou sistem de supraveghere a infectiilor acute respiratorii cu alura gripala de tip santinela care presupune includerea unui numar de 15 medici de familie din judet la cabinetele carora se monitorizeaza numarul de consultatii saptaminale, numarul de vizite la domiciliul pacientului, numarul cazurilor de infectii acute respiratorii ale cailor superioare, pneumonii, bronho-pneumonii si gripa.

Nicolae a spus ca intr-un numar de sase farmacii sucevene se vor monitoriza produselor antibiotice, antitermice, antitusive , etc. care au fost vindute in decursul unei saptamini.



Totodata, intr-un numar de doua gradinite, doua scoli generale , doua licee si doua societati cu profil industrial din judet se va urmari absenteismul pe parcursul unei saptamini.

In acelasi sistem de supraveghere tip santinela pentru infectiile acute respiratorii cu alura gripala vor fi monitorizate si solicitarile la Serviciul Judetean de Ambulanta, numarul total de internari in sectiile de boli infectioase , numarul internarilor pentru cazurile de brosiolita la copii sub doi ani in Sectiile de pediatrie ale Spitalului Judetean Suceava, precum si numarul de investigatii de laborator efectuate pentru cazurile clinic suspecte de gripa.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version