Mii de suceveni au iesit in strada pentru a admira „Parada cu faclii” a Festivalului de Arta Medievala


Intră acum și în grupul de

„Parada făcliilor”, cea mai lungă paradă a unui festival medieval din România, a atras mii de oameni pe străzile din municipiul Suceava, joi seară. Pornind din cartierul Obcini și până la intrarea în Cetatea de Scaun, cavaleri și domnițe, războinici, arcași și membri ai grupurilor artistice au fost aplaudați de spectatorii de toate vârstele și însoțiți pe tot traseul.

parada facliilor festivalul medieval 2014 (48)

„Din ce am înțeles de la Jandarmerie, pe străzi au fost în jur de 10.000 de oameni, mult mai mulți de cât anul trecut. Este până la urmă firesc, este abia a patra ediție a acestei parade și bineînțeles că scopul nostru este ca publicul sucevean să participe într-un număr cât mai mare”, a declarat Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei.

Vineri, sâmbătă și duminică, publicul este așteptat în Cetatea de Scaun a Sucevei să ia parte și la celelalte activități propuse de organizatori în acest an, unele dintre acestea fiind elemente de noutate.

„De mai bine de o săptămână eu invit publicul la cetate. Sunt trei zile pline cu spectacole pentru toate vârstele. Dimineața este rezervată celor mici, avem teatru pentru copii, activități interactive pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Între orele 13.00 și 15.00 va fi o pauză, iar dupa ora 15.00 vor fi spectacole concentrate pe lupte, comedia dell arte, activități specifice unei cetăți medievale, iar odată cu lăsarea serii, vor fi spectacole pirotehnice. Anul acesta avem câteva elemente de noutate, pe lângă trupele invitate, avem un spectacol sâmbătă seara care îmbină focurile cu laserele. Nu vor lipsi loviturile de tun, anul acesta mult mai multe, deoarece am constatat că sunt gustate de public”, a mai precizat Emil Ursu.

Vezi fotografii de la „Parada Făcliilor”.


Intră acum și în grupul de